Soros

"George Soros, ülke çapında İsrail'den nefret eden protestoların patlamasını körükleyen radikal öğrencilere para ödüyor."

New York Post Gazetesi, 26 Nisan 2024 tarihli haberinde yukarıdaki ilginç iddiada bulundu. Tabandan gelen direnişe kulp takma, görmezden gelme anlaşılan Amerikan siyasetinde yaklaşan başkanlık seçimlerinde önemli bir bedel ödetecek gibi görünüyor. Geçen haftanın kapanış yazısında belirttiğimiz 'Yeni Çiçek Çocuklar'ın temsiliyet meselesinde, geçtiğimiz başkanlık seçimlerinde "Occupy Wall Street" eylemleriyle başlayan mevcut eşitsizliklere karşı çıkmalarıyla öne çıkan gençlerin Bernie Sanders tarafından temsil edildiğini söylemiş; bu seçimde kimin tarafından temsil edileceklerinin önemli olduğunu belirtmiştik. Her zamanki gibi yine adeta buna cevaben açıklama ve gelişmeler Amerika'dan hem de çok sert bir şekilde geldi. Amerikan Senatörü ve geçtiğimiz başkanlık seçimleriyle Amerika'nın ilk Yahudi Başkanı olmaya aday olan Bernie Sanders "İsrail'in Gazze'de on binlerce çocuğu öldürdüğünü söylemek anti-semitizm değildir" sözlerinin damga vurduğu uzun söyleviyle bir kez daha sahneye çıktı.

Diğer taraftan bir başka Amerikalı Yahudi bir nevi bu temsiliyete aday olduğunu gösterdi. Amerikan başkanlık seçimlerine Yeşiller Partisi'nin başkanlık adayı Amerikalı Yahudi Jill Stein ve seçim kampanyası ekibinin Washington Üniversitesi'ndeki Filistin eylemlerinde gözaltına alınması, bu işin daha üst seviyelere taşındığını gösteren bir diğer haberdi.