Go home Dusan!

Geldiği günden beri başarılı koçluğu kadar etik dışı davranışlarıyla da gündem olan Beşiktaş koçu Dusan Alimpijevic, geçen hafta sonu eski takımı Bursaspor'a karşı oynadıkları maç sırasında rakip takım yedeklerine doğru cinsel organını tutttu. Bu hareketle tüm sporseverleri hayretler içinde bıraktı.

Aslında Alimpijevic'in yaptığı bu kabul edilemez terbiyesizlik dışında, geldiği günden beri gösterdiği kural tanımamazlık rahatsızlık veriyordu. Son hareket hepsinin üzerine madalya olarak tüy dikti!

Hatırlayabildiklerim şöyle: Bursaspor'da sezona başlamadan bir hazırlık maçında koridorda hakemin üzerine yürüyüp tartaklamak gayesi ile itmesi... Darüşşafaka'nın beyefendi koçu Yakup Sekizkök'ün parmaklarını tutup çevirerek kötü sözler sarf etmesi... Erşan Kartal olayında baş aktör olması... Bahçeşehir'e Dejan Radonjic koç olunca, bu takımda daha önce görev yapan Türk koçları küçümseyip kendi vatandaşını övmesi... Ayrıca... O küçümsediği koçları göreve getiren kişinin, şu an Bahçeşehir'in kurucusu, halen Beşiktaş'ın İkinci Başkanı Sayın Hüseyin Yücel olduğunu bile umursamaması!

Örnekler çoğaltılabilir. Ancak bu durum bize gösteriyor ki; ülkemizde yabancıların koçluk yapma kriterlerine bu tip terbiye, etik ve tekrar eden düzen bozucu davranışlarla ilgili bir madde ilave etmek gerekiyor. Yoksa bu şımarıklıkla burayı arka bahçelerindeki oyun alanına çeviren bu tipler, Türk insanın onuru ile alay etmeye devam edecek.

Merak ediyorum; bu şahıs aynı hareketi kendi ülkesinde, Kızılyıldız-Partizan maçında yapabilir mi Ya da bir Türk koç, Sırbistan'da aynı hareketi yapabilir mi Cevabını vereyim: Yapamaz tabii ki, adamı parkeye gömerler!