El insaf be birader!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında"Gazze'de 33 bin çocuk genç kadın ölüyor kimse kılını kıpırdatmıyorsa orada bize düşen üçüncü genel başkanımız Karaoğlan Bülent Ecevit'in rahmetli Yaser Arafat ile kurduğu ilişki ve Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının davası olan Filistin davasına sahip çıkmaktır"diye konuştu. Aynı Özel, ekim ayında"Hamas bir terör örgütüdür"açıklamasını yapmıştı.

Altı ayda ne değişti Çok şey! CHP yerel seçimde'koku'yu aldı. Unuttuğu Filistin davasının ticaret meselesi üzerinden nasıl'oy'a tahvil edilebileceğini gördü.

Eski AK Partili'Karar'cılar,"yeşil komünistler", "kızıl komünistler", oğul Erbakancılar,ölçüsüz propaganda ile CHP'ye alan açtı. Onlar da ilerliyor.

Arafat, Ecevit'inasıl kaçırmak istedi

Gelelim Ecevit meselesine...

Filistin, Türkiye'de bir vakitler'sol'un mahallesiydi. Marksistler Filistin kamplarında askerî eğitim alıyordu. Şimdilerde DEM'de milletvekilliği yapan Cengiz Çandar onlardan biriydi. O günlerin yıllarca ekmeğini yedi.

Gazeteci Mehmet Çetingüleç'in Bülent Ecevit'i anlattığı hatırlarında okumuştum.

1979'da dört Filistinli militan, Mısır'da hapiste olduklarını söyledikleri arkadaşlarını çıkarmak için Ankara'daki Mısır Büyükelçiliğini basıyor. Olayda üç kişi ölüyor. Ecevit devreye giriyor, Arafat aranıyor. Militanlar arkadaşlarıyla görüştürülüyor. İş çözülüyor.

Çetingüleç anlatıyor:"Ecevit ve Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Yaser Arafat arasında Mısır Büyükelçiliği baskınında kurulan dostluk ilişkisi, daha sonra dayanışmaya dönüştü. Olaydan yaklaşık bir yıl sonra 12 Eylül 1980'de Türkiye'de darbe oldu. Ecevit önce cezaevine girdi, ardından evinde göz hapsinde tutulmaya başladı. O dönemde Arafat, Ecevit'i Türkiye'den kaçırmak için gazeteci Cengiz Çandar aracılığıyla haber gönderdi..."

Peki sonra ne oldu Çandar, Star gazetesindeki köşesinde yıllar sonra kendisi anlattı:

Ecevit'e 'Emrinizdeyiz' dedim. Sözlü bir karşılık vermedi.

Ecevit, Mehmet Çetingüleç'e"Ben Türkiye'den kaçmayı hiçbir zaman düşünmedim"demiş.

Elinizi vicdanınıza koyun!

Bu arada Bülent Bey, 2002'de grup konuşmasında İsrail'i soykırım yapmakla suçluyor. İsrail tepki gösteriyor, Yahudi lobisi ayağa kalkıyor. Dışişleri Bakanlığı'Aman efendim çok kızdırdık yumuşatın'önerisinde bulunuyor. Ecevit, akabinde Türk-Musevi ilişkilerinden bahsedip sözlerinin maksadı aşan yorumlara yol açtığını söylüyor. Geri adım atıyor yani. Böylece'kriz'dindiriliyor.

Özgür Özel'in bahsettiği Ecevit-Arafat ilişkisinin özü bu. Ankara FKÖ'ye temsilcilik açmak dışında başka kayda değer şeyler var mıydı Olsa Mehmet Çetingüleç yazardı.

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin:Filistin davası için Erdoğan'ın yaptıkları nere, Ecevit ve diğerlerinin yaptıkları nere

Mukayesesi bile zül!

Han-ı yağma!

Medyada klasik bir yerel seçim sonrası tartışması yaşanıyor. Belediye binalarında eski dönem borçları afişe ediliyor. Göreve gelenler enkaz devraldık atarı yapıyor. Şov bir süre sonra bitiyor. Eski düzene geri dönülüyor. Kimse de taraftarına toz kondurmuyor.

Hatırlayın Ekrem İmamoğlu 2019 mahallîseçiminden sonra belediye araçlarını Yenikapı miting alanında toplayarak