'Öğretmenim okulumuza iyilik geldi'

Mardin'in Kızıltepe'sinde... İstiklal Ortaokulu'nun Türkçe Öğretmeni Nil Altınok'un bir mesajıyla başladı bu "iyilik hikâyesi"...

1. Okul için bir kütüphane istiyordu. Çok uğraştı. Çabaladı. Hayalini kurdu. Çocuklarla bahçede okuma çemberleri kurdu. Sonunda Okul Müdürü Nizamedin Özgün, aldı çekici çiviyi eline... Müdür yardımcısı ve rehberlik öğretmeni yerleştirdi rafları... Ve böylece okul bir kütüphaneye kavuştu.

Kütüphane tamam da... Ya kitaplar... Kitaplar pahalı. Düzgününü, çocuklara göre olanını bulmak mesele.

Biraz ceplerinden, biraz yardımla bir miktar kitap aldılar. Ama kütüphane kurmak kolay mı

Nil Öğretmen o an karar verdi. Yardımseverlere müracaat edecekti.

Bir mesaj hazırladı: "Merhaba değerli arkadaşlar, ben Mardin Kızıltepe İstiklal Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapıyorum. Sizlere kalpten gelen bir ricada bulunmak istiyorum. Okulumuzun bulunduğu bölge maddi imkânları kısıtlı bir bölgedir. Öğrencilerimiz istekli ve öğrenmeye çok hevesliler, ancak yaşlarına uygun güncel ve yeni kitaplara ulaşma imkânları oldukça sınırlıdır. Bu nedenle ortaokul seviyesinde uygun hikâye kitapları, bilgi kitapları ve çocuk edebiyatı eserleri başta olmak üzere bize kitap desteğinde bulunmanızı gönülden rica ediyoruz. Ortaokul seviyesine uygun hikâyeler, satranç takımları kutu ve strateji oyunları bizim için çok faydalı olur. Siz de bir kitapla bir çocuğun dünyasını değiştirebilirsiniz. Sevgi ve Selamlarımla..."

Haberin Devamı

Bu mesaj beni o kadar çok etkilemişti ki.

Oturdum yazdım: "Haydi boş rafları biz dolduralım..."

Nil Öğretmenin hayalini anlattım. O çocukların dünyasını anlattım. Mardin'in Kızıltepe'sini anlattım. O okullardan çıkan Aziz Sancar'ları anlattım.

Aradan zaman geçti. Ara ara Nil Öğretmenle konuşuyorduk. Bir miktar daha kitap gelmişti. Ama geçen sabah bir telefon.

Nil Öğretmenin sesinden ışıklar saçılıyordu. Mutluydu: "Fatih Bey, okulumuza Trabzon Federasyonu Başkanı İsmail Turgut Bey geldi. Kendisi sözünün arkasında duran yardımsever bir beyefendi."

Sonrasını şöyle özetleyebilirim: İsmail Turgut Öksüz Bey, Anadolu'ya yardımlar yapan, kütüphaneler kuran bir işinsanı. Şu ana kadar 70 civarında kütüphane kurmuş. Okullara yardımlar yapmış. Ve önceki hafta eşiyle Mardin'e gidip İstiklal Ortaokulu'nun ne eksiği varsa hepsini tamamlamaya başlamış. Çocukların eksiklerini gidermiş.

Haberin Devamı

Nil Öğretmen bu durumu anlatınca İsmail Bey'i aradım.

Eşiyle birlikte Mardin ve çevresini geziyorlardı. Derik'e gitmişler. İlçelere uğramışlar. İstiklal Ortaokulu'na gitmişler. Oradan bir video geldi ki... Gözlerim doldu. O pırıl pırıl çocuklar, cıvıl cıvıl çocuklar İsmail Bey ve eşinin etrafında.

Aramızda geçen diyalog:

-İsmail Bey selamlar. Nil Öğretmenden aldım numaranızı. Harika bir şey yapıyorsunuz. Allah razı olsun.

-Evet Fatih Bey, elimizden geldiğince yapıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da okullarımıza çocuklarımıza yardımlarımız oluyor. Allah rızasıyla ve sevgisiyle yapıyoruz. Daha geçen gün Derik'teydik. Düşünebiliyor musunuz; oradaki çocuklardan Mardin'e bile gitmemişler.
2. SÜLEYMAN SOYLU'YA SELAM