Bütün salonu güldüren 'Aman Ali Rıza Bey muhalefeti'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'da sivil toplum kuruluşu, kanaat önderleri ve işadamlarına verdiği yemekteyiz. Cumhurbaşkanı'yla masada kısa ama samimi bir sohbet yapıyoruz.

Muğla İl Kongresi ise müthiş canlı geçiyor. Erdoğan kongreden hemen sonra Grand Yazıcı oteldeki yemeğe geçiyor. Ve bir konuşma yapıyor.

Muğla ve ilçelerindeki altyapı eksikliğini anlatıyor. CHP'nin proje yapmayan, alternatif üretmeyen muhalefeti üzerine konuşurken aynen şöyle diyor: "Anayasa dahil ülkenin herhangi bir meselesinde önerileri var mı, yok. 'İstemezük'ten başka lügatlerinde kelime var mı, o da yok. Böyle gelmiş, böyle gitsin. 'Aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasın' modunda son derece konforlu bir alanda siyasetçilik oynuyorlar."

O ana kadar ciddi bir eleştiri çizgisinde olan Erdoğan'ın "Aman Ali Rıza Bey" benzetmesi bir anda hepimizi güldürüyor. Bir kahkaha.

Yaprak Dökümü dizisinde Fikret'in babasına söylediği "ağzımızın tadı bozulmasın diye diye bu hale geldik" repliğini hatırlıyoruz.

Haberin Devamı

Salonda bir gülme serisi başlıyor. Erdoğan yemek boyunca oldukça neşeli.

Bir ara "Sayın Cumhurbaşkanım Şam'a yapacağınız ilk gezi tarihi olacaktır. Ben de katılmak isterim" diyorum.

Gülerek "Sen de tarihçesini yazarsın" diyor.

HER YIL DAHA DA UZAYAN FOTOĞRAF KUYRUĞU

Yemeğin sonuna doğru geçen defa olduğu gibi fotoğraf çektirme sırası geliyor.

İnsanlar büyük bir heyecanla Cumhurbaşkanı'nın yanına doğru kuyruk oluşturuyor.

Yanına gelenlerin kimisi sarılıyor. Kimisi gülüyor. Fotoğraflar çektiriliyor.

Cumhurbaşkanlığı basın bölümü eskiden tek fotoğrafçı ile bu çekimleri yapardı. Ancak kuyruğun daha hızlı geçmesi için sayı ikiye çıkmış.

Yani iki fotoğrafçı ancak yetişiyor.

Cumhurbaşkanı gelenleri tek tek dinliyor.

İŞTE O FOTOĞRAF

Kuyruk yoğunlaşınca, gazetecilik damarlarım tutuşuyor oturduğum yerden bir kare fotoğraf çekiyorum.

Siz bu karedeki kuyruğu ve mutluluğu uzatabilirsiniz. Çünkü tek karede anlatmak mümkün değil.

Dikkat ettim.

Geçen yıla oranla hem heyecan hem de kuyruğun uzunluğu artmış.

9 Mart'ta yine aynı salonda verilen yemekten sonra şöyle yazmışım.

"Fotoğrafları çeken Cumhurbaşkanlığı görevlisi ve eski fotomuhabiri kardeşime soruyorum:

'Murat bu nasıl bir ilgi'

Bence Murat'ın bu cevabını bütün siyasiler not etmeli...

Haberin Devamı

"2002'de ilk seçildiği günlerde Akşam Gazetesi'nde fotomuhabiriydim. O zamanki ilgi neyse şimdi daha da artmış halde sürüyor."

Gerçekten de bakıyorum. Bugün kuyruk ve heyecan daha da artmış.

22 yıllık iktidardan sonra bunun nedeni ne olmalı

Benim gördüğüm millete samimiyet ve hizmet.