Çocuklara büyük tehdit

Bazen bir haber ya da kısa bir bilgi, önemli bir meselenin gündeme gelmesine vesile olur.

Aynen onun gibi, Türkiye'de suça sürüklenen çocuk sayısının son on yılda 2 katına çıktığı bilgisi de Türkiye'yi idare edenleri uyandırmalı, sarsmalı ve uykularını dahi kaçırmalı.

Esasında sadece "Türkiye'yi idare edenler"in değil; bir bütün olarak ülkemizin ve bütün milletimizin uykusunu kaçırmalı. Böyle bir bilgi orta yerde olduğu halde, hangimiz "Her şey yolunda" tavrı sergileyebiliriz mi Suça sürüklenen çocuk sayısı son on yılda 2 katına çıktı ise bunda bizin de bir suçumuz, kabahatimiz ve ihmalimiz yok mu

Bu mesele internette, "Yaşasın Çocuklar" programında dile getirilmiş. Habere göre Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) Hapiste Çocuk Tematik Alan Temsilcisi Avukat Cansu Şekerci, (cezaevlerinden) tahliye sonrasında yapılması gerekenlere dikkat çekip şöyle demiş: "Tutuklu ve hükümlü çocukların tahliyesinden sonra ne yapacağına ve nasıl yönlendirileceğine dair herhangi bir hazırlık yok, çocuk bazen nereye gideceğini ve ne yapacağını bile bilemiyor. (...) Hapishaneleri rehabilitasyonla ilişkilendirmek mümkün değil. Bir çocuğu ailesinden, yaşadığı ortamdan, okulundan, açık havadan, oyun alanlarından alıp belirli kurallar içine hapsediyorsunuz. Caydırıcılık konusunda da aynı şey geçerli. (...) Çocuk için koruyucu-önleyici önlem alınmadığından bu suçtan başına bir şey gelmediğini düşünüyor ve bu suçtan uzaklaşmıyor. Suçun veya eylemin caydırıcılığına ilişkin bir şeyle karşılaşmıyor. Dolayısıyla çocuğun bu eylemden vazgeçmesi için bir önlem alınmıyor." (ankahaber.net, 3 Mart 2024)

"Müslüman Türkiye"de böyle bir tablo varsa, idareciler bunu görmezden gelebilir mi Ya da böyle bir tablo ile karşı karşıya olduğumuz halde "Dünya bizi kıskanıyor" diyebilir miyiz Bu mesele hafife ve basite alınabilecek bir konu mudur Türkiye'yi idare edenler ya çıkıp "Bu bilgi doğru değil. Türkiye'de suça sürüklenen çocuk sayısı daha az" demelidirler ya da bu meseleyi "değişmeyen ilk gündem" olarak ilan etmeli ve mutlaka çare aranmalı, bulunmalıdır.