Ali Şen'den Ali Koç'a

Urfa'da şüphesiz tarihe geçen bir maç yaşandı. Maçın senaryosunu oyun başlayınca anladık. Film başlar başlamaz bitti. Yıllar boyu konuşulacak bu oyunda asla kimin haklı olduğu anlaşılmayacak. Çünkü hangi tarafı dinlerseniz 'Biz haklıyız' diyecekler. Ben de meslek hayatımda Fenerbahçe Futbol Takımı'nın sahadan ikinci defa çekildiğine şahit oldum. 11 Şubat 1998 yılında Başkan Ali Şen kupa yarı final maçında Trabzon'da takımını sahadan çekmişti. O maçın canlı şahidi idim. Sonrasında Fenerbahçe hükmen yenik sayılıp 1 yıl kupalardan men edilmişti.

Haberin Devamı

Galatasaray'a hediye etti

Yıllar geçti ve 7 Nisan 2024'e geldik. Bu defa sürekli haksızlıklara uğradıklarını belirten Başkan Ali Koç, Urfa'da tarihe geçecek bir karara imza atıyordu. Süper Kupa maçında ezeli rakipleri karşısına U19 takımını süren yönetim, maçın hemen başında takımı sahadan çekti. Netice olarak Fenerbahçe tarihinde belki de bir daha yaşanmayacak şekilde ezeli rakibi Galatasaray'a elleriyle bir kupa hediye etti.

'Hiç piman değilim'

Hediye de olsa kupa artık Galatasaray'ın müzesine gidecek. Tebrik edip yazıyı yine Fenerbahçe ile noktalıyalım. Yıllar önce takımı sahadan çeken Ali Şen, bir gün bana, 'Kararımdan hiçbir zaman pişmanlık duymadım' demişti. Bakalım Urfa'da tarihe geçen Süper Kupa maçından sonra Başkan Ali Koç gün gelip pişmanlık duyacak mı Yoksa hep verdiği kararın hep arkasında mı olacak Ne dersiniz