Kaybetme korkusu ve Fred

İsmail Kartal'ın, Cengiz Ünder ve İrfan Can Kahveci'yi birlikte sahaya sürüp, İsmail Yüksek'i kulübeye çekişi, bize ilk 11 sürprizi gibi geldi. Bu 11 yüzünden Fenerbahçe müthiş tribün desteğine rağmen bir devreyi çöpe attı. Maç başladı, iki tarafında birbirinden korkarak, kontrollü oynadığını gördük.

Haberin Devamı

Kaybetme korkusu, futbolu olumsuz yönde etkiledi. Fred'in yokluğunda, İrfan Can orta sahaya, Cengiz Ünder kanada geçmişti. Tadic'in, Szymanski'nin ve Crespo'nun olumlu katkıları olmayınca, Fenerbahçe ofansif futbolu beceremedi. Kanat bindirmeleri de rafa kalkınca ilk 45 dakikada pozisyon bile bulamadı. İsmail Kartal ilk 45 dakikayı boşa harcadığını fark edip, devre arası hamlesini yaptı. Cengiz'i dışarı alıp İsmail'i sahaya sürdü.

Fener adına düşündürücü

İsmail orta sahaya İrfan Can Kahveci sağ kanada geçti. Bu değişiklik bile Fenerbahçe'nin rakip kaleye gidişini kolaylaştırdı. Ancak gördük ki, Fred olmayınca Fenerbahçe'nin etkili futbol oynaması, kazanması zorlaşıyor. Bir futbolcunun bu kadar aranıyor olması Fenerbahçe adına düşündürücü.