Az iş, çok masraf: Mansur Yavaş

CHP ile DEM Parti arasında İstanbul'da tam saha kurulan ittifak Ankara için de geçerli.

Malum PKK'nın siyasi uzantısı konumundaki DEM Parti İstanbul'da 22 ilçede aday çıkarmayarak, İBB için "tavşan kaç, tazı tut" adaylarıyla yasak savarak ve Esenyurt'u DEM'e teslim ederek CHP ile uzlaşıdan öte bir ilişki geliştirmiş durumda. 17 ilçede DEM'li üyeleri CHP kendi listesinden il meclisine taşıyacak.

Amaca giden yolda her araç meşrudur mottosuna PKK'nın siyasi hedefleri de dâhil edildi böylece.

ÜÇ İLÇEDE DEM-YAVAŞ İŞ BİRLİĞİ

Peki İstanbul'da geçerli olan bu denklem Ankara'da da geçerli mi CHP için

Sonuçta Ankara'nın seçmen kitlesi İstanbul'a kıyasla daha milliyetçi, devletçi, vatansever bir profil çiziyor.

Hal böyleyken bu kadarını göze alır mı Mansur Yavaş

PKK'nın sözcüsü partiyle iş birliği yapar mı

Bu soruların cevapları merak ediliyordu ama yaptı!

Baştan DEM oyundan sakınan, İYİ Parti'ye posta koyan Mansur Yavaş anketlere yansıyan tehlikeli düşüş eğiliminden sonra Kandil'den gelen "ittifaka devam" talimatına aynen uydu!

DEM Parti Polatlı, Yenimahalle ve Bala ilçelerinde gösterdiği adayları Mansur Yavaş lehine geri çekti. Yavaş'ın DEM'e borcunu nasıl ödeyeceği merak edilse de DEM'in bu üç ilçede oyunun diğer ilçelerden fazla olduğu biliniyor.

RAKİPLERİ RAHAT, MANSUR YAVAŞ RAHATSIZ

Yavaş'ın karşısında Cumhur İttifakının ortak adayı olarak güçlü bir isim var. Keçiören'de büyük bir başarı hikâyesi yazmış olan, milliyetçi kökenden Turgut Altınok.

Hem geçmişini hem işini iyi bildiği Mansur Yavaş'a kök söktürüyor Turgut Altınok. Kendi projelerini anlatırken, Keçiören'i örnek gösterirken Yavaş'ın verimsiz sicilini de sıkça diline doluyor.

Geçen gün anketlere ilişkin bilgi veren AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin Ankara'da Turgut Altınok'un Mansur Yavaş'ın önüne geçtiğini açıklayarak Yavaş'ın sıkıntısını da ilan etmiş oldu.

Ankara'da varlık gösteren diğer isim ise daha düne kadar Yavaş'la yol yürüyen İYİP adayı Cengiz Topel Yıldırım. Yavaş'ın ciğerini ve boş geçen beş yılını bildiği için de cayır cayır muhalefet ediyor Yıldırım.

MANSUR YAVAŞ'IN TEK AVANTAJI

Mansur Yavaş'ın belki de tek avantajı Ekrem İmamoğlu gibi çok netameli, çok gürültülü patırtılı bir isimle aynı dönemde belediye başkanlığı yapıyor olmasıdır.

Çünkü konuşmuyor Mansur Yavaş!

Diğeri gibi ortalarda görünmüyor. Ankara'nın sokaklarında dolaşmıyor. İnsan içine karışmıyor. Sivil toplumla buluşmuyor. TV'lerde sorulara cevap vermiyor.

Yavaş daha önce çıktığı canlı yayınlarda her şeyi berbat ettiği için görünmez olmakta buldu çareyi. Ankara'nın sorunlarına vakıf olmadığı, kendi vaatlerinden bile haberdar olmadığı anlaşılınca beraber çalıştığı reklam ajansı tarafından "susturuldu" Mansur Başkan.

Son beş yılda beş kez bile çıkmadı halkın karşısına.

ASKİ BATMIŞ, BAŞKAN SUYUNU BİLE İÇMİYOR!