Zeydan Karalar durdurulamıyor

CHP'li yöneticiler rüşvet yiyorsa, ASKİ'deki milyarlık borç ve devlet yardımlarının akıbeti neden sorgulanmıyor?

Özet Bu özet koseyazarioku.com tarafından üretilmiştir

Yazı, CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini sistematik rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla hedef alıyor. Iddiaya göre devletten gelen milyarlık kaynaklar ve dış finansmanlarla yapılan projeler, yöneticilerin kendi başarısıymış gibi sunulurken, personel mobbing ve mali belirsizlikler yaşanıyor. Peki, bu tür iddiaları sadece partiler arasındaki çatışma olmaktan çıkaran, gerçek kamuoyu denetimini mümkün kılan ne?

Rüşvetsiz olmuyor.
CHP demokrasiyi "rüşvet sistemine" dönüştürdü.
Rüşveti canla başla yiyenler CHP'liler oldu...
Sadece onlar mı Hayır tabii...
Ama onlar fütursuzca rüşvet yedi...
Önce seçime destekle başladılar işe...
Kazanınca hortumla geldi paralar...
Üsküdar son örnek...
Valiz içinden çıkan paralar ortada.
"Seçim desteği" siyasetçilere verilen rüşvetin takma adıydı.
Kılık değiştirse de rüşveti uzaktan tanır bu millet. CEHAPE'li başkanlar, rüşveti vatan aşkı uğruna değil, kendi zenginlikleri için yapıyor.
Adamlar rüşvetle lider bile değiştirdi.
Rüşvetin babası, yargılandığı mahkeme başkanı ve savcısına neler diyor görüyorsunuz.
Bu kadar da ahlaksızlar.

***

Çok kez yazdım, Rıfat Söylemez de radyoda söyledi. Adam görevden alındı ama hâlâ her iş onda bitiyor!
Cezaevindeyken bile belediyeyi yöneten oydu... Belediye bürokratlarını Silivri'ye çağırıp talimat verirdi!
Adam belediye kasasından elini hiç çekmedi! Oğlu bir yandan, kendi bir yandan adrese teslim ihale verdi.
AK Parti içinden birinin kendisini koruduğunu, hatta göreve iade edileceği yalanını savurdu.
Karalar ve ASKİ Genel Müdür Vekili Emrah Kaplan, kimlerle ve neler görüştü
ASKİ Adana'da neler oluyor
Zeydan Karalar döneminde devlet ASKİ'ye 150 milyon euro tutarında destek verdi. Ama adam her fırsatta hükümeti yıkacağını söyledi.
Eski bir AK Parti yöneticisinin, Zeydan'ı yargıdan kaçırdığı da iddia ediliyor.
Doğru mu bu

***

ASKİ'nin borcu bugünkü kurla 16 milyar.
Devlet yardımı ve su geliri toplamı aylık 700 milyon!
Bu para nereye gidiyor
Zeydan Efendi, devletin verdiği parayı kendi vermiş gibi siyaset yapıyor!
Karalar'ı muhatap alan yetkililer suç işliyor...
Ve onunla da ortak demektir.
ASKİ'de kirli ilişkiler gırla gidiyor.
Ümit Aygül isimli yönetici, çalışanlara mobbing yapıyor.
Candaş Nilay Kaygusuz, "Küçük dağları ben yarattım" havası ile mesai arkadaşlarına cehennem azabı yaşatıyor.
CHP'li Zeydan Karalar, Büyükşehir'deki ilk iki yılında Hüseyin Sözlü döneminin projelerini unutturmak için ASKİ'ye hiç yatırım yapmadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya, Avrupa Yatırım Bankası ve Dünya Bankası'ndan hibe krediler buldu.
Bu kredilerden en çok yararlanan il Adana oldu.