Sonu çok güzel bitti

24 sene sonra Dünya Kupası'na giden Milli Takım, Kosova karşısında zor bir maçtan galip çıktı ama son bölümdeki panik kontrol kayıpları, teknik seviyesi yüksek oyuncuların basit pas oyununa neden bu kadar zor geldi?

Erman Toroğlu
01.04.2026
75
Özet Bu özet koseyazarioku.com tarafından üretilmiştir

Yazar, Milli Takım'ın Kosova'yı mağlup etmesini başarı olarak nitelendirse de, oyunun niteliğine ve özellikle maçın sonlarında ortaya çıkan panik ve kontrol kayıplarına keskin bir eleştiri yöneltmektedir. Bu durumu, oyuncuların bireysel kalitesi ve oynadıkları liglerdeki seviyeleri ile açıklayamamakta, basit pas kombinasyonları bile yapamadıklarını ifade etmektedir. Ancak oyuncuların kalitesi ve deneyimleri göz önüne alındığında, son bölümdeki panik gerçekten beklenmeyecek bir durum mu, yoksa yüksek basınç altında normal bir tepki midir?

Öyle bir maç ki kalp dayanmıyor. İlk yarıda bizim bazı futbolcularımız kayak yapar gibiydi. Maç öncesi sahaya çıkıp idman yaptılar ama kramponlar hâlâ kayıyordu, anlamak mümkün değil. İkinci sorun Kerem'deydi. Hem iyi oynamadı hem de gereksiz bir hareket yaparak rakip futbolcuları sinirlendirdi. Kosovalı taraftarları da daha çok maçın içine soktu. 'Teknik direktörümüz onu ikinci yarının başında oyundan alır' dedim ama almadı. Kerem de gol attı. Öyle bir gol attı ki A Milli Takım'da oynayan bir futbolcunun o topa dokunmaması gerekirdi. Allah'tan sağdaki oyuncu ofsaytı bozdu. Zaten top kaleye giriyor, neden dokunuyorsun Ofsayt olsaydı yanmıştık.

Çok zor bir maç. Futbolcularımız ikinci yarıda iyi mücadele ettiler. Ancak Kosova ikinci yarıda, özellikle de golü yedikten sonra bizden daha iyi oynadı. Pozisyon da yakaladılar. Kaleci Uğurcan hatasız oynadı ve can alıcı yerlerde iyi işler yaptı. Son dakikalar artık maç kör dövüşü haline geldi. Onlar vuruyorlar, biz karşılıyoruz. Tenis topu gibi. Duvara vuruyor vuruyor ama dönüyor.

Hakem bize ters gelen bir hakem. Hangi konuda Öyle ufak faulleri çalmayan, korakor mücadele ettiren bir hakem. Bizim futbolcularımız böyle hakemleri pek sevmez. Çünkü bizim hakemler kolay faul çalıyor. Üç-dört pozisyon sonra bizim oyuncular da alıştılar hakemin yönetimine.