Büyük kavga

TAKİP edenler bilir!
KÜRESEL MÜCADELEYİ aktarmaya gayret ediyorum.
Bu anlaşılmadan içeride ne olup bittiğinin farkına varılması mümkün değildir. Medya bu konuları bilmez. Bazılarının da işine gelmez. Herkesin yaslandığı bir nokta vardır.
O kapaklar açılmaz... İçeride yaşananlara isimler, partiler, olaylar merceğinden değil de BUNLARIN GERÇEK NEDENİ üzerinden bakmak gerekiyordu. Gelin bugün yine öyle yapalım. Fransız Devlet Başkanı Macron'dan girelim MHP lideri Devlet Bahçeli'ye uzanalım.
Kılıçdaroğlu'ndan devam edip Özgür Özel'e oradan da Beştepe'ye yürüyelim...
Sonra ASIL GERÇEK olan EKONOMİYE de Mehmet Şimşek'in ayak izlerini takip edip ulaşalım... Finalde de bölgedeki çalkantının nedenini ve varılmak istenen yeri aktaralım...
Hadi bakalım...
Binlerce kez ne yazdım!
KÜRESEL MÜCADELE AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ile AVRUPA arasında... Bu gerçeği yüzlerce değişik örnek üzerinden aktardım.
Ezberler ve şablonlar bunun anlaşılmasının önüne geçiyordu.
Medya daha anlamadı. Vatandaş nasıl fark etsin!
Macron, gerçekten gençliğinin de verdiği cesaretle en açık konuşan liderler arasında bence ilk sırada... Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nde konuşan Macron, küresel sahnede daha iddialı bir Avrupa Birliği vizyonunu açıkladı.
Kıtanın ABD'nin kölesi haline gelmemesi gerektiğini belirtti.
Fransız lider kabaca şunları söyledi:
"Savunma sanayii olmadan savunma olmaz. Onlarca yıldır yetersiz yatırım yaptık.
Daha fazla üretmeliyiz, daha hızlı üretmeliyiz ve Avrupalılar olarak üretmeliyiz. Avrupa asla ABD'nin kölesi değildir. Kimle nasıl konuşacağımızı bilmeliyiz.
Avrupa Birliği savunma alanında reform yapmalı. Yüksek rütbeli askeri personel yetiştirmek üzere bir Avrupa akademisi kurulmalı...
Avrupa daha güçlü ve daha entegre bir savunmaya sahip olmalı... Askeri, ekonomik ve diğer baskılar 27 üyeli Avrupa Birliği'ni zayıflatıp parçalayabilir.
Avrupa'mızın ölme riski var.
Risklerle yüzleşecek donanıma sahip değiliz..." AB'nin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi uzun zamandır söyleyen Macron, yapay zeka, kuantum, uzay, biyoteknoloji ve yenilenebilir enerjide küresel bir lider olmayı hedeflemeleri gerektiğini söyledi...
Macron'un söylediklerini tekrar okuyun! Kim AVRUPA gibi bir gücü askeri ekonomik ve diğer baskılarla parçalamak isteyebilirdi
Madagaskar mı Endonezya mı
Mali mi Şili mi Meksika mı
Angola mı Irak mı İran mı
Kenya mı İrlanda mı Macaristan mı Kim Elbette Amerika Birleşik Devletleri...
İlk düğmeyi yanlış iliklemezseniz gidecek yolunuz uzundur...
Bu virajdan içeri dönelim şimdi...
Günlerdir yazdığım gibi gelişmeler karşısında burada bakılacak ilk isim MHP lideri Devlet Bahçeli'ydi. Devlet Bey'in sözleri, çıkışı, ironisi sadece kendisini ilgilendirmez.
Görünmeyen bir güce de işaret eder... Yakın tarihe bakın, Devlet Bey'in gücünü görürsünüz!
Abdullah Bey'in Cumhurbaşkanı seçilmesinden BAŞKANLIK sisteminin gelmesine kadar en kritik virajlarda komuta kendisindeydi... Pek bilinmez ancak Kılıçdaroğlu da bu ekole yakın olan fakat renk vermeyen bir siyasi figürdü. Kemal Bey'in, Özgür Özel'in BEŞTEPE'den randevu almasına itirazı da BAHÇELİ'nin tavırlarından uzak düşünülmemeliydi. Devlet Bey'in, Mehmet Şimşek üzerinden getirdiği "LOCALS" eleştiri de "Osman Kavala'nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye'ye ne yararı var" diye yazan gazetecinin hedefe konulması da YEREL olduğu kadar KÜRESEL mercekle değerlendirilmesi gereken çıkışlardı. Buna YARGIDAKİ türbülansları da eklerseniz hiç fena olmaz.
Dün buradaki yazımda Başkan Erdoğan'ın ABD gezisinin çok önemli olduğunu, sonrasında önemli kırılmalar yaşanabileceğini aktardım.
İlerleyen saatlerde ABD GEZİSİ
OLMAYACAK bilgisi geldi. ABD'nin "BÖYLE BİR PLANLAMA YAPILMADI" açıklaması ajanslara düştü. Gece müdürü arkadaşım Özcan aradı, bilgi verdi. Yazımı değiştirip değiştirmeyeceğimi sordu. "GEREK YOK" dedim.
Yazdıklarımın isimlerle olaylarla bir ilgisi yoktu. BÜYÜK PLANI buraya taşıyordum. Trump "Askerlerimizi çekiyorum" dediği sırada sanırım dünyada sadece ben "ZOR ÇEKERSİN" diye not düşüyordum. Çekti mi
Mümkün değil! Ne zamana kadar