Ege'nin yeni gözdesi Akmaz plajı

Fethiye Belediyesi tarafından işeletilen ve tatilcilerin ilgi odağ olan Akmaz Halk Plajı ve mesire alanı, 2024 yaz sezonu açılışını yaptı.

Fethiye Belediye Hizmetleri Turizm ve Ticaret AŞ tarafından işletilen Akmaz Halk Plajı ve mesire alanının, 2024 yaz sezonu açılışına, Fethiye Belediyesi başkan yardımcıları Sabri Oğuz Bolelli, Veli Uysal, Güzide Özkaya, birim daire amirleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. 10 Mayıs Engelliler Haftası'nın ilk gününde gerçekleşen etkinlikte ayrıca; Fethiye'deki özel eğitim kurumları, Altı Nokta Körler Derneği, Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Fethiye Alzheimer Derneği, Fethiye Otizm Derneği başkan ve yöneticileri de yer aldı. Geçtiğimiz günlerde Akmaz'da temizlik, çevre düzenleme ve ağaçlandırma çalışması yapan Günlükkent Sitesi yönetici ve sakinleri de Akmaz Halk Plajı'nın açılışına katıldılar. Açılışta dans gösterileri ve yüz boyama etkinliği yapıldı. Katılımcılara ücretsiz yemek servisi sağlandı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Düzenlemeler yapıldı

Akmaz Halk Plajı ve mesire alanında; tesisteki duşların, tuvaletlerin, mesire alanı ve ortak kullanım bölgelerinde yeniliklerin yapıldığı görüldü. Piknik masa sayısının artırıldığı Akmaz Halk Plajı'nda, kurumuş ve yıkılma tehlikesi olan ağaçlar temizlendi, bölgede geniş çaplı bir peyzaj çalışması yapıldı.

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, açılışta şöyle konuştu: "Fethiye Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası şenliğimizi Akmaz Halk Plajı'mızda gerçekleştiriyoruz. Farkındalığın artması, engellilerimizin yaşama daha çok katılımlarını sağlayabilmek, sorunlarına çözüm olmak için düzenlediğimiz bir etkinlik. Bugün ayrıca Akmaz Halk Plajı'nın da açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu plajımıza da engelli platformu koyacağız. Bu vesileyle yeni turizm sezonunun Fethiye'ye hayırlar getirmesini diliyorum."

Şehirlerin geleceği kentler zirvesi'nde değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3 milyon kişi kentlere taşınırken, Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68'inin kentlerde yaşaması bekleniyor. 44 yıldır bilişimin gücünü akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için kullanan SAMPAŞ Holding, kentleşmenin ve kentliliğe bağlı sorunların giderek arttığı bir dünyada kentlerin günümüzde ve gelecek nesiller için nasıl daha yaşanılabilir hale getirileceğiyle ilgili çözümleri, 8 Haziran 2024'te İstanbul'da gerçekleştireceği Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi'nde paylaşacak.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Havalı korna denetimi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla kentte özel halk otobüslerine yönelik havalı korna denetimi yaptı. Denetimler sırasında halk otobüslerinde bulundurulması yasak olan havalı kornalara el konularak, sürücüler hakkında yasal işlem uygulandı.

Kadınlar için kaynakçılık kursu

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi'nin Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve Gedik Eğitim Vakfı ile birlikte düzenlediği, kadınlar için kaynakçılık mesleki eğitim kurslarına başvurular devam ediyor. 20-31 Mayıs'ta gerçekleştirilecek kaynakçılık kursunu tamamlayan kadınlar, uluslararası geçerliliğe sahip sertifika almaya hak kazanacak.

Çölyak hastalarına gıda desteği

Beyoğlu Belediyesi, glütensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastalarına yardım elini uzatmaya devam ediyor. Çölyak hastalarının 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nü kutlayan Beyoğlu Belediyesi, çölyak hastalarına düzenli olarak yapılan glütensiz gıda yardımı paketi içeriğinin zenginleştirildiğini duyurdu.

Antalya yeni bir sembol kazanıyor

Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat, kültürel miras buluşmalarının sonuncusu Antalya'nın Kaş ilçesi sınırlarındaki Patara Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. Milliyet yerel yönetimler yazarı olarak bizim de hazır bulunduğumuz etkinlikte, taşları yüzlerce yıl kumlar altında kaldıktan sonra yeniden inşa edilen Patara Deniz Feneri'nin restorasyon sürecini, kazının onursal başkanı Prof. Dr. Havva İşkan'dan dinledik. Türkiye çapındaki tüm antik kentlere örnek olması gereken proje tamamlandığında Kaş turizmi, yeni bir cazibe merkezi kazanacak. Ancak belediyelerin de elini taşın altına koyması gerekiyor. Özellikle Antalya Büyükşehir sınırları içinde böyle gün yüzüne kavuşmayı bekleyen onlarca eser bulunuyor.

Kazı çalışmalarını yerinde inceledi

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Ildırı, Alaçatı ve Çeşme merkezdeki arkeolojik kazı alanlarını ziyaret etti. Denizli, "Tarihi ve kültürel miraslarımıza sahip çıkarak, tüm ziyaretçileri tarihimizle buluşturacağız" dedi.

Marmara Bozbey'e emanet

Marmara Belediyeler Birliğinin 2024 yerel seçimleri sonrasında 8 Mayıs 2024'te İstanbul'da düzenlenen 2024 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı'nda, meclis üyelerinin oylarıyla başkanlık görevine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey seçildi.

Hediye ve çiçek kabul etmiyor!