Deprem yardımlarıyla seçim kampanyası

CHP'den aday gösterilmeyince İyi Parti'ye geçen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, depremzedeler için BM'nin gönderdiği yardım malzemesini seçim kampanyasında kullanıyor.

Adana'nın Seyhan ilçesinde oturan okurlarımız, "CHP'den aday gösterilmeyen ve ardından İyi Parti'ye geçen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ın, 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara dağıtılması için Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü (UNHCR) tarafından gönderilen yardım malzemesinin adaylık kampanyası için bastırdığı torbalara konulduğunu iddia ediyor. Okurlarımızın şikâyeti özetle şöyle: "Seyhan Belediyesi'ne depremden etkilenen vatandaşlara dağıtılsın diye Birleşmiş Milletlerin Mülteci Örgütü olan UNHCR'den koli koli tencere tava yardım gelmiş. Seyhan Belediyesi'ne ait Emek Mahallesi'nde bulunan kadın dayanışma merkezi binasında saklanan bu ürünleri bir arkadaşımız görüntüledi. Görevli personel, BM'den gelen yardım kolilerini açıp içerinden çıkan tencere tavaları İyi Parti logolu ve Akif Kemal Akay'ın isminin olduğu poşetlere koyarken görüntüsünü de size attım.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bu tencere tavaya muhtaç depremzede vatandaşın ürünlerinin böyle çirkin bir şekilde dağıtılması çok içimizi açıyor. Kul hakkıdır bu. Hatırlarsanız Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde Çevik Kuvvet personeli görevlendirdi. Personelin başında bulunan 4'üncü sınıf emniyet müdürü, görevlerini tamamlayıp 26 Şubat'a Tekirdağ'a dönerken iddiaya göre, depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini resmî otobüse yükleyip, Tekirdağ'daki evine getirmiş. Bu durumu yetkili merciler araştırdı ve bunu yapan Emniyet Müdürü'nü tutuklandı. Seyhan Belediyesi'nde de bunu yapan kişilerin araştırılmasını ve cezasının verilmesini istiyoruz."

Yanıt yok!

Okurlarımızın şikâyeti tarafımıza ulaşır ulaşmaz bir açıklama almak için Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ı, ardından basından sorumlu başkan yardımcısı Gökhan Üney'i aradık. Haberimiz yayınlanana kadar da kendilerinden bir dönüş alamadık. Okurlarımızın bu şikâyetini İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Adana Valiliği ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine iletmiş olalım.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Eyüpsultan'a 5 yeni kent meydanı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yeni dönemde de ilçeye değer katacak projeler yapmaya devam ediyor. Beş farklı mahallede yeni meydanlar inşa edileceği müjdesini veren Deniz Köken, "Herkes Taksim'de, Sultanahmet Meydanı'nda buluşuyor. Artık vatandaşlarımızı Eyüpsultan'da da çeşitli noktalarda buluşturmamız lazım" dedi. Eyüpsultan için bugüne kadar spordan sanata, eğitimden sağlığa ilçenin yaşam kalitesini artıran 90 esere imza atan Belediye Başkanı Deniz Köken, önümüzdeki 5 yıl için yapmayı planladığı Eyüpsultan'a değer katacak yeni projelerini tanıttı.

Uysal'dan türkü ziyafeti

Antalya'da, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Fener Mahallesi'nde gerçekleşen "Komşu Buluşmaları"nda, "Mağusa Limanı" türküsünü seslendirdi. Uysal, etkinlikte sahneye çıkan Serkan Can'ın kendisine mikrofonu uzatmasıyla, kent sakinlerinden de gelen ısrar üzerine Selda Bağcan'ın sesinden de dinlediğimiz, Kıbrıs türküsü "Mağusa Limanı"nı söyledi. Uysal, türküyü sanatçı Arap Ali'nin anısına ithaf etti.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

"İstikrarın sürmesi önemli"

Gaziantep'te, Cumhur İttifakı'nın Şehitkâmil Belediye Başkanı Adayı Rıdvan Fadıloğlu, "İstikrarın sürmesi çok önemli. Halkımız, her zaman bizim arkamızda durdu. Halkımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Kamu yararını ön planda tutarak şehrimize değer katan hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Milletimizin gelecekteki ihtiyaçlarını öngörme ve bu ihtiyaçlara yönelik çözümler üretme vizyonumuzu, 'insan odaklı' bir anlayışla daha da ileriye taşıyacağız" dedi.

"Ne Mutlu Beşiktaş Var"

CHP tarafından Beşiktaş'ta yeniden aday gösterilen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Ne Mutlu Beşiktaş Var" sloganıyla 5 yıllık dönemde gerçekleştirilen ve gelecek dönemde gerçekleştirilecek olan projelerini tanıttı. Başkan'ın daveti üzerine Beşiktaş'ta bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katıldım. Programda kürsüye çıkan Başkan Akpolat, projelerini tek tek vatandaşlara ve basına anlattı. Akpolat, "Kulübümüzden sonra dünyaya açılan en büyük markamız Uluslararası Beşiktaş Festivali olacak. İddia ederek söylüyorum, Avrupa veya dünyanın herhangi bir noktasında insanlar tatil planı yaparken Beşiktaş'ın festival programına bakıp ona göre tatil yapacaklar" dedi.

Alanya'nın ipek serüveni sergisi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tarihi Kızılkule'de, "Dut Ağacından Dokuma Tezgâhına-Alanya'nın İpek Serüveni" isimli sergi açıldı. Açılışa, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaymakam Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti MKYK üyesi Kuddusi Müftüoğlu, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İtalyan şeflerden lezzet şöleni

Aydın'da, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın ilçeye özgü tatları tanıtmak amacıyla düzenlediği 3'üncü Efeler Gastronomi Festivali'nin ilk gününde lezzet şöleni yaşandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde coşkulu bir törenle kapılarını açan 3'üncü Efeler Gastronomi Şenliği'nin ilk gün konukları İtalyan şefler Francesco Sernicola ve Carmine Pierno oldu. İtalyan şefler gerçekleştirdikleri mutfak atölyesi çalışmasında, Türkiye'de en çok Efeler'de yetişen sağlık deposu enginarlarla birbirinden farklı tabaklar hazırladı.

400 sanatçı 500 eser