Asıl değişim ilçelerde!

Seçimin kıyasıya geçtiği İstanbul'da farklı bir seçim kampanyası izledik. Projelerden çok partilerin siyasi söylemleri ön plana çıktı. Büyükşehir'de yarışın Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçeceği zaten belliydi. Nitekim öyle de oldu. Ancak İmamoğlu ipi göğüsledi. İstanbul'da ilginç olan gelişme ilçeler bazında yaşandı. Seçmen, ilçelerin seçim yelpazesini belirgin biçimde değiştirdi. Bu değişiklik, önceden AK Parti'de olan belediyelerin CHP'ye geçmesi olarak sonuca yansıdı. Gazetemizi baskıya gönderdiğimiz saat itibarıyla Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Şile, Tuzla belediye başkanlıklarının AK Parti'den CHP'ye geçtiği yönündeydi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Diğer yandan CHP'de olan ilçelerin belediye başkanlıklarında ise bir değişiklik olmadı. Bu arada Sarıyer'de CHP'den aday gösterilmeyince seçime bağımsız olarak katılıp büyük iddia ile kazanacağını öne süren Şükrü Genç ise sandıklar açılınca büyük hüsran yaşadı. CHP, Sarıyer'de belediye başkanlığını yine alırken Şükrü Genç'in oyları yüzde 10'u bile bulamadı.

Dikkat çeken bir gelişme de Silivri'de yaşanıyor, Cumhur İttifakı'ndan MHP'nin tek belediye başkanlığı CHP'ye geçiyordu.