Ümraniye'de kentsel dönüşüm

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ilçedeki 6 bin 607 binadaki 21 bin 700 bağımsız bölümün olası deprem riskine karşı nasıl güvenli hale geleceğini Milliyet'e anlattı. İlçedeki 11000 ölçekli imar planlarının hazır olduğunu bildiren Başkan Yıldırım, "Hep birlikte bu dönüşümü başaracağız" dedi.

6 Şubat'ta yaşadığımız depremden sonra hemen deprem bölgelerine gitmiştim. Depremin gerçekleştiği tüm illeri tek tek dolaştım. İstanbul'a döndüğümde Haber Araştırma Müdürümüz Pınar Aktaş ile İstanbul'un tüm ilçe belediye başkanlarını dolaşarak ilçelerinde depremle ilgili aldıkları önlemleri konuştuk. Dolaştığımız ilçeler arasında Ümraniye de vardı. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, mart ayında dönüşüm konusunun siyaset üstü bir şey olduğunu ve herkesin depremle ilgili eğitim almasının önemli olduğunu dile getirmişti. Yıldırım'ın o gün söyledikleri hâlâ aklımda: "Kentsel değil zihinsel dönüşüm." O günden bugüne Başkan'ı yakından takip ettim. Dönüşüm için tam gaz çalışmaları sürdürmüş. Gelelim Başkan'ın anlattıklarına

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

"Yüzde 70'i yenilendi"

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, şunları söylüyor: "Belediyemizin yıllardır sürdürdüğü imar ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte ilçenin yüzde 70'i yenilendi. Son 5 yılda ilçe genelindeki 11000 ölçekli uygulama imar planları tamamlanarak kentsel dönüşüm projelerinin uygulama aşamasına geçildi. Ümraniye'de 2019'dan bu yana 6 bin 607 binadaki 21 bin 700 bağımsız bölümün olası deprem riskine karşı dönüşüm ve değişim için önemli projelere imza atıldı. Yürütülen çalışmalar neticesinde Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Kazım Karabekir, Elmalıkent, İnkılap mahallelerini kapsayan 715 hektarlık alan ile Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Cemil Meriç, Huzur, Ihlamurkuyu, Parseller ve Yukarı Dudullu mahallelerinin 233 hektarlık alanını kapsayan 11000 ölçekli uygulama imar planlarının hazırlanarak alanların kentsel dönüşüme hazır hale getirdik."

"Yeni bir Ümraniye inşa ediyoruz"

Hekimbaşı Mahallesi'ndeki 41 bin metrekare alanda, 591 konut ve 28 dükkânın yer aldığı kentsel dönüşüm çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Yıldırım, şu bilgiyi verdi: "Topağacı Mahallesi 1. ve 2. Etap, İstiklal Mahallesi Projesi, İnkılap Mahallesi 1. Etap, Dumlupınar Mahallesi ve Kazım Karabekir Mahallesi'nde olmak üzere 6 proje alanında yapılacak olan 2 bin 32 bağımsız birimde 8 bin 128 kişinin oturması planlandı. Ayrıca Karabekir bölgesinde Dumlupınar, Elmalıkent, Hekimbaşı, İnkılap, Kazım Karabekir ve Topağacı mahallelerinde, 6 proje alanında toplam 630 etaptan oluşan ve toplam 2 milyon 780 bin 307 metrekare alana sahip yaklaşık 61 bin 350 bağımsız birimin yapılmasını planlıyoruz. Karabekir bölgesindeki kentsel dönüşüme ek olarak, Dudullu bölgesinde de önemli bir kentsel dönüşüm çalışması hedefliyoruz. Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Huzur, Cemil Meriç ve Ihlamurkuyu mahallelerinde, 6 proje alanında toplam 250 etaptan oluşan ve toplam 1 milyon 313 bin 626 metrekare alandan meydana gelen yaklaşık 22 bin 650 bağımsız birimin yapılmasını planlıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladığımızda ilçemiz daha güvenli ve daha yaşanılır bir hale dönüşecek. Adeta yepyeni bir şehir kuruyoruz. Ümraniye Belediyesi olarak bu alanda örnek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Çocuklara yeni ufuklar açıyor

Konya Selçuklu Belediyesi'nin okul dışı öğrenme projesi Selçuklu Eğitim Teknoloji Atölye Programları (SETAP) kapsamında, öğrencilerin bilgi beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla uygulanan eğitim faaliyetleri başarılı bir şekilde devam ediyor. Okul dışı öğrenim ortamları içinde marka projelerden biri olan ve sanat teması ile Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde eğitimlerini sürdüren Sanat ve Tasarım Atölyesi de Türkiye'ye örnek, özgün ve sürdürülebilir işlere imza atıyor. Atölye bünyesinde Çini ve Seramik, Ahşap ve Metal, Robotik Kodlama ve İnovasyon, Kâğıt Katlama ve Resim atölyeleri bulunuyor. Selçuklu Belediyesi olarak eğitime her zaman en büyük desteği ve önemi verdiklerini anlatan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "2019 yılından bu yana başarı ile uyguladığımız SETAP ile çocuklarımıza okul dışı öğrenme ortamlarında eğitim imkânı sunuyoruz" dedi.

Yeni yıl heyecanına ortak oldu

Kartal Belediyesi, engelli bireylere el becerisi ve meslek eğitimi vererek, onlara yeni ufuklar açan Engelsiz Üretim Atölyesi öğrencileri için yeni yıl partisi düzenledi. Kutlama partisinde öğrencilerle bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, öğrencilerin yeni yıl coşkularına ortak oldu. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren Engelsiz Üretim Atölyesi öğrencileri için düzenlenen yeni yıl partisi, Mehmet Ali Büklü Parkı'nda bulunan Jüpiter Gezegen Kafe'de yapıldı. Etkinliğe katılarak öğrencilerin yeni yıl heyecanını paylaşan Başkan Yüksel, tüm engelli bireyler ve aileleri ile tek tek ilgilenerek taleplerle ilgili belediye personeline talimatlar verdi. Engelsiz Üretim Atölyesi'nin yetenekli öğrencilerine yeni yıl temennilerini ileten Başkan Yüksel, yeni yılda öğrencilerin tüm dileklerinin gerçekleşmesini diledi.

Erkin Koray Kütüphanesi kapılarını açıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına yön verecek nesli kitapla ve bilgiyle buluşturmak amacıyla ilçenin dört bir tarafını kütüphanelerle donatıyor. Kepez Belediyesi'nin Özgürlük Mahallesi'ndeki Nasreddin Hoca Gündüz Bakım Evi ve Kreşi'nin bir katında hizmet verecek olan Erkin Koray Kütüphanesi açıldı. Öğrencilerin ders çalışabileceği şekilde tasarlanan kütüphane, 20 bin kitap kapasitesi ile hizmet verecek.

Sanatın merkezinde "Kurtuluş Konseri"

Şehitkâmil Sanat Merkezi Çocuk Orkestrası, Gaziantep'in Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında "Kurtuluş Konseri" verdi. Enstrüman çalmayı Şehitkâmil Sanat Merkezi'nde öğrenen çocuklar, Gaziantep'in Kurtuluşu'nun 102. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde konser verdi. Şehitkâmil Sanat Merkezi'nde bulunan konser salonunda düzenlenen Kurtuluş Konseri, yoğun ilgiyle takip edildi. Çocukların eğitmenleriyle birlikte ortaya koydukları performansları, uzun süre alkış aldı. Konserde; Bahçalarda Mor Meni, Antep Güzellemesi, Magusa Limanı, Uzun İnce Bir Yoldayım, Karahisar Kalesi, Memleketim, Polyusha Polye, Gezsen Anadolu'yu ve Vatan Marşı isimli eserler seslendirildi.