Pes artık!

İstanbul'da bir cami minaresinin baz istasyonuna dönüştürmesine mahalle halkı tepki gösteriyor.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi, Göktürk Mahallesi'nde oturan okurlarımız, "Namaz kılmak için sürekli mahallemizdeki Ensar Camii'ne geliyoruz. Bu baz istasyonlarının hem görüntüsü çok kötü hem de sağlığımızı ciddi şekilde tehdit ediyor. İstanbul Havalimanı'na giderken camiyi görebilirsiniz. Görüntüsü bile insanı rahatsız ediyor. Ayrıca caminin minarelerinin işgal edilmesi bizi çok rahatsız ediyor. Başka yer mi kalmadı Burası ibadethane." diyerek şikâyetlerini belirttiler. Eyüpsultan Ensar Camii'nin minaresi GSM şirketleri tarafından baz istasyonuna çevrilmiş durumda. Mahalle sakinleri minareyi saran baz istasyonlarına tepkili. Okurlarımızın bu şikâyetini Diyanet İşleri Başkanlığı'na iletmiş olalım.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Muratpaşa'da atölyeler serisi başlıyor

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde atölye serisi başlattı. Öğrenme süreçlerini ve kültürel eğitimleri desteklemek amacıyla başlatılan atölyeler, yaratıcılığın geliştirilmesine, birlikte öğrenme ve etkileşime olanak sağlıyor. Kişisel gelişimden nefes ve meditasyona kadar 6 farklı alanda uygulama imkanı sunulacak programın ilk konusu ise "Kaygılı beyin susar mı" başlıklı kişisel gelişim atölyesi olacak.

Okul yollarını daha artık güvenli

Kuşadası Belediyesi, kentte eğitim kurumlarının bulunduğu bölgelerdeki yolları daha güvenli ve modern hale getirmek için mesai harcamaya devam ediyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak Yedieylül İlköğretim Okulu yolunda başlattığı sıcak asfalt çalışmasını tamamladı.

Yaklaşık 3 bin 200 metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışma veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Soluğu eski sanayi sitesinde aldı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde ilçenin farklı noktalarında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Başkan Pekyatırmacı, Eski Sanayi'de yer alan iş yerlerini ziyaret ederek esnafla sohbet etti. İş yeri sahiplerine bereketli kazanç temennisinde bulunan Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu'nun hizmet kalitesinin artmasında toplumun her kesiminin emeği olduğuna vurgu yaptı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

"Başkanımı arıyorum, anında telefonuma bakıyor"

Gaziantep'te, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, 69 yaşındaki Pervin Orhan'ı evinde ziyaret etti. Duyduğu memnuniyeti dile getiren Orhan, "Ne zaman bir isteğimiz, talebimiz olursa direkt Başkan'ımı arıyorum, anında telefonuma bakıyor. Toplantıda olsa bile müsait olduğunda hemen dönüş yapıyor. Allah kendisinden her zaman razı olsun" dedi. Ziyarette konuşan Rıdvan Fadıloğlu da, "Geçtiğimiz günlerde İbrahimşehir Mahalle'mizi ziyarete gelmiştik. Ziyaret esnasında da Pervin teyzemize de uğramıştık. Pervin teyze tabii kilosundan dolayı sıkıntısı var, yürüyemiyor. Bizden, akülü tekerlekli sandalye istedi. Pervin teyzeye akülü tekerlekli sandalye için rapor gerektiğini söyledim. Tekerlekli sandalye alma imkânı olmayınca, uygun görmesi halinde kendisine tekerlekli sandalye hediye edebileceğimizi ifade ettik. Bunun yanında sobanın da altı delinmişti. Hem tekerlekli sandalye hem de bir adet de soba hediye ettik. Bizim, hiçbir zaman ayrımız gayrımız yok. Pervin teyzemizin sıkıntısı bizim sıkıntımız, onun mutluluğu, bizim mutluluğumuz. Allah, hiçbir zaman büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. Onun varlığı, bizim için en büyük değer. Bizim, her zaman onların duasına ihtiyacımız var. Rabbim, büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin" bilgisini verdi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

47 milyonluk spor kampüsü

Isparta Belediyesince yapım çalışmaları devam eden Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi, Amatör Sporcu Evi ile yapımı tamamlanan Fatih Spor Kampusu tefrişatı için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı'ndan 47 milyon 500 bin liralık destek verildi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vadettikleri projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirterek, "Bunlar zaten bizim memleketimize kazandırılmış projeler ve yapım çalışmaları hızla sürüyor" dedi.

Tarihi cami yeniden ihya ediliyor

İstanbul'un Fatih ilçesi; Osmanlı ve Roma-Bizans imparatorluklarına başkentlik etmiş ve on binin üzerinde tescilli kültür varlığı ile İstanbul'un tescilli eserlerinin üçte birine sahip olan, ayrıca UNESCO tarafından "Dünya Miras Alanı" olarak ilan edilen dört bölgeyi sınırları içerisinde bulunuyor. İhya camiler ile ilgili konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, "Fatih'te tarihsel dönem içerisinde kaybolmuş cami alanlarımızı haritalarımızdan biliyoruz. Şimdi kaybolmuş bu camilerimizin 26'sı üzerinde proje çalışması yaptık. Tekrar ihya için ve bu 26 proje çalışmasından 5'inin inşaatına başladık. Şu anda yanında bulunduğum Simkeş Mescidi de ihya mescitlerden biri" bilgisini verdi.

Haydi gençler koşarak üniversiteye!

Mersin'de, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ilçe sınırlarında bulunan 2 okulda eğitim gören lise son sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek, hedefleri ve hayalleri hakkında sohbet gerçekleştirdi. Başkan Gültak, üniversiteye giden yolda motive olabilmeleri ve süreci daha kolay aşabilmeleri için de "Haydi Gençler Koşarak Üniversiteye" mottosuyla öğrencilere spor ayakkabısı hediye etti.