Okullara kimyasal atık tehdidi!

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin hemen yanından geçen deredeki kimyasal atıklar ve balık ölümleri ciddi bir çevre sorunu yaratıyor. Yanında iki okulun da bulunduğu dereden çevreye yayılan ağır kimyasal atık kokusu öğrenci ve velileri canından bezdirdi.


Adana'dan okurlarımız, söz konusu atıklarla ilgili sorunu şöyle dile getiriyor: "Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar gece kimyasal atıklarını dereye boşaltıyor olabilir. Çevre sakinleri olarak uzun süredir ilçemizdeki ortaya çıkan koku sorunuyla boğuşuyoruz. Derenin hemen yanında iki okul var. Biri Yakapınar Peyami Safa İlköğretim Okulu diğeri ise Selahattin Afşar Anadolu Lisesi. Okul duvarına sadece bir adım uzaklıkta akan bu kimyasallardan çıkan koku yüzünden çocuklarımız okula gitmek istemiyor. Kokudan okulda duramadıklarını söylüyorlar. Biz bile çocuklarımızı okula bırakırken kokuya dayanamıyoruz. Derenin içindeki otların bile renkleri değişmiş durumda. Çocuklarımız bütün gün nasıl dayansın! Ayrıca bu durumu okul müdürleri neden Adana Valiliği ve Millî Eğitim Bakanlığı'na bildirmiyor anlamış değiliz. Kimyasallar reaksiyona girdiğinde dayanılmaz bir koku sorunu yaşıyoruz. Ayrıca balık ölümleri de gerçekleşmeye başladı. Eskiden bu derede elimizi yüzümüzü yıkardık, şimdi ise bırakın elimizi dereye sokmayı yanından bile zor geçiyoruz. Bu dereden yollanan kimyasallar halk sağlığını olumsuz etkilediği gibi doğaya da zarar verebilir. Bu kimyasallar toprağa karışabilir. Bir an önce yetkililerin duruma el atmasını bekliyoruz."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Çocukların sağlıklı bir şekilde okula gidebilmesi ve semt sakinlerinin sağlıklı bir şekilde yaşaması için bu durumu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Adana Valiliği yetkililerine iletmiş olalım.

Tarihini en iyi bilen öğrencilere ödül


Gaziantep'te, Şehitkâmil Belediyesi ile Şehitkâmil İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ilçe genelindeki tüm 9'uncu ve 10'uncu sınıf öğrencilerine yönelik bilgi yarışmaları devam ediyor. Bu yıl 3'üncüsü yapılan bilgi yarışmasında, Şehitkâmil Belediyesi tarafından yayınlanan ve öğrencilere ücretsiz dağıtılan "1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi" ve "Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi" kitaplarından hazırlanan öğrenciler, final etabında okullarını en başarılı şekilde temsil etmek için kıyasıya yarıştı. Şehitkâmil ilçesi sınırları içinde bulunan tüm resmî ve özel liselerin 9'uncu ile 10'uncu sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışma sonuçlarının açıklanmasıyla dereceye giren öğrenciler ve okulları ödüllendirildi. Yarışmada dereceye giren sınıf birincilerine tam altın, okullarına dizüstü bilgisayar, ikincilere yarım altın, okuluna dizüstü bilgisayar, üçüncü olanlara ise çeyrek altın ve okuluna dizüstü bilgisayar hediye edildi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Adana'yı karış karış geziyor


Cumhur İttifakı, Adana'da seçim kampanyasını büyük bir heyecanla sürdürüyor. Cumhur İttifakı ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, seçim kampanyası kapsamında Adana'yı karış karış geziyor. Sabahın ilk ışıklarıyla güne başlayan ve gece geç saatlere kadar vatandaşlarla bir araya gelen Yüreğir'in mevcut Belediye Başkanı Kocaispir, onlarla sohbet ederek dertlerini dinliyor, istişarelerde bulunuyor. Kocaispir'in bu seferki adresi Adana'nın merkez caddeleri ve tarihi Büyüksaat esnafı oldu. Mangal başına geçen Kocaispir, "Adana'da ciğer yemeyen ciğer yedim demesin" dedi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Kreşe son rötuşlar yapılıyor


Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde yapımı devam eden Alanya Belediyesi Hanife Cebeci Kreş ve Çocuk Akademisi projesi bitme aşamasına geldi. Ekipler çalışmalarını hızla sürdürürken inşaat alanında incelemelerde bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Yüzde 90'ını tamamladığımız kreşimizi en kısa sürede eğitime kazandıracağız" dedi.

Perde çocuklar için açıldı


Bursa'da, Yıldırım Belediyesi'nin düzenlediği "Masal Fabrikası" çocuk tiyatrosu, Yıldırımlı miniklere kahkaha dolu anlar yaşattı. Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Masal Fabrikası" adlı çocuk oyunu, Adile Naşit Tiyatrosu'nda yüzlerce miniği ağırladı. Çocukları kahkahalara boğan gösteri seyircilerden büyük alkış topladı.

Çocuklar için önemli yatırım


Kuşadası Belediyesi tarafından kadınlara ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti vermek ve çalışan ebeveynlere çocuklarının bakımında destek sağlamak amacıyla Türkmen Mahallesi'nde yapımına başlanan Çocuk Bakım Evi ve Kadın Danışma Merkezi'nde son aşamaya gelindi. Kısa süre sonra açılacak olan merkez, kentteki çok önemli bir ihtiyacı giderecek. Kreş hizmetinin de yer alacağı merkez, Kuşadası'nda çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Çocuk Bakım Evi ve Kadın Danışma Merkezi, toplam 1452 metrekare alana inşa ediliyor. Bodrum, zemin ve 2 kattan oluşan merkezde, iklimlendirme odası, yemekhane ve mutfak, etkinlik, uyku, rehberlik, psikolog ve terapi odaları ile avukatlık ofisi bulunuyor.

Eti Lisesi'nin bahçesi park oluyor


Çorum Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında Eti Anadolu Lisesi bahçesi için öğrencilerin ve mahalle sakinlerinin kullanabileceği bir proje hazırladı. Çorum Belediyesi ekipleri zaman geçirmeden çalışmalara başladı. Millî Eğitim Bakanlığı mülkiyetindeki alan, hazırlanan protokol ile Çorum Belediyesi'nin kullanımına tahsis edildi. Çalışmalarına başlanan proje kapsamında okul bahçesinin bir bölümü öğrencilere ait olacak. Bu alanda voleybol ve basketbol sahası yapılarak kameriye ve oturma grupları konulacak. Eski okul binasının bulunduğu cadde tarafındaki bölümde ise vatandaşların ve mahalle sakinlerinin vakit geçirebileceği yeşil alan, park, oyun grupları ve yürüyüş yollarının bulunacağı millet bahçesi tarzında bir alan oluşturulacak.