Öğretmenler Ortaokulu açıldı

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, inşası tamamlanarak hizmete sunulan Şehitkâmil Belediyesi Öğretmenler Ortaokulu'nun resmî açılışını, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yaptı.

Gaziantep'in Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başlangıcında Şehitkâmil sınırları içindeki devlet okullarında görev yapan tüm öğretmenlere bin 500 lira nakdi destek vereceklerini duyurdu. Ancak çok sayıda öğretmen, Millî Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak, kendilerine sağlanan bu destekle okul yapılmasını talep ettiler. Olumlu karşılanan talebin ardından Merveşehir Mahallesi'nde yapımına başlanan Şehitkâmil Belediyesi Öğretmenler Ortaokulu, 2023-2024 eğitim-öğretim başlangıcı öncesi tamamlanarak hizmete sunuldu. Şehitkâmil Belediyesi Öğretmenler Ortaokulu'nun resmî açılışı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yapıldı. Başkan Rıdvan Fadıloğlu tarafından daha önce 33 derslikli Şehitkâmil Belediyesi Anadolu Lisesi ve 33 derslikli Şehitkâmil Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile 240 kişi kapasitesinde kız öğrenci yurdu yapılmıştı. Toplam 7 dönüm üzerine inşa edilen Şehitkâmil Belediyesi Öğretmenler Ortaokulu de 33 derslikten oluşuyor. Okulda 5 beceri atölyesi, spor salonu, rekreasyon alanı ve otopark da bulunuyor. Açılış programına; Vali Vekili Murat Akyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kaymakam Ömer Hilmi Yamlı, İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Teşekkür ediyorum

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende şöyle konuştu: "Bir Gaziantep modeli işliyor. Bu Gaziantep modelinde her şeyi devletten beklemiyoruz. Bütün gücümüzle Gaziantep'i, eğitim şehri yapacağız. Rıdvan Fadıloğlu'nun ustalık dönemi. Eğitime inanıyor, eğitim şehrine inanıyor. Başkanımızdan çok şey öğrendim. Belediyecilik zor iş, bana çok şey öğretti. Şahsım adına, şehrim adına çok teşekkür ediyorum."

Örnek olsun

Rıdvan Fadıloğlu da, açılışta şunları kaydetti: "Öncelikle burada bulunan hocalarımızın şahsında tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum. Bu organizasyonun bu noktaya gelmesinde emeği geçen, daha önce görev yapmış valilerimize, kaymakamlarımıza, şu anda görevlerini sürdüren İl Millî Eğitim Müdürümüz, İlçe Millî Eğitim Müdürümüze, emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Geçen sene sezon başındaki bir taahhüdünüz olmuştu. Daha sonra bunu kalıcı bir esere dönüştürelim diye hocalarımızdan gelen talep oldu. Aslında biz burada ev sahibi değiliz. Ev sahibi olan sizlersiniz. Öğretmenlerimizin, birebir kendilerinin cebinden koyarak yaptırdıkları okulu açıyoruz, inşallah bu örnek olur. Bundan sonraki süreçte de inşallah öğretmenlerimizin adına bu tür etkinlikleri daha fazla artırırız. Bu okulumuzun hayırlı, uğurlu, güzel eğitimlere vesile olması diliyorum."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Hediye aldık

İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe de şunları söyledi: "Bugün, çok özel bir gün. Bugün Türkiye'de örneği bulunmayan çok güzel bir hediye aldık. Öğretmenler adına, Şehitkâmil Belediye Başkan'ımdan alıyorum. Bize, bir okul hediye ediyor. Açılışını da beraber yapıyoruz. Sayın Başkan'ıma, bu özel günümüzde böylesi güzel bir hediye verdikleri için kendilerine ve ekibine çok teşekkür ediyorum."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Çiftçinin yüzü gülmeye başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, çiftçinin üretime devam etmesi amacıyla desteklerini sürdürüyor. Mersin'in 13 ilçesinde küçük üreticiyi her alanda destekleyen Büyükşehir, büyükbaş hayvancılıkla uğraşan çiftçilere de "mısır flake yem desteği"ne devam ediyor. "Destek Büyükşehir'den Üretim Çiftçiden" sloganıyla başlatılan mısır flake yem dağıtımı projesi kapsamında Tarsuslu üreticiler yemlerine kavuşurken; Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerindeki 395 büyükbaş hayvan yetiştiricisine de toplam 246 bin 400 kilo mısır flake yem desteği ulaştırılacak.

Muhtarlar AFAD gönüllüsü


İzmir'de, Seferihisar Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü'nün, AFAD İzmir İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor. "Muhtarlar AFAD Gönüllüsü Oluyor'' projesi kapsamında Narlıdere, Güzelbahçe, Seferihisar ve Urla ilçelerindeki muhtarlara 3 günlük eğitim verildi. Eğitmenler tarafından derslerin ilk gününde, "İnsani Yardım ve Temel İlkyardım", ikinci gün "Arama Kurtarma ve Yangın", üçüncü gün ise "Çadır Kurma" konularında eğitimler verildi. Eğitimlerin sonunda başarılı olan muhtarlar, "AFAD Destek Gönüllüsü Sertifikası" alacak.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Selçuklu standını ziyaret etti


Konya'nın tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra yöresel lezzetlerinin de tanıtıldığı Konya Tanıtım Günleri, 23-26 Kasım'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapıldı. Her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce misafiri ağırlayan fuarda, Konya'ya özgü geleneksel ve kültürel ürünler başta olmak üzere şehrin tarihi, kültürel ve sosyal hayatı tanıtıldı. Selçuklu Belediyesi de Konya Tanıtım Günleri Fuarı'na büyük bir stantla katılarak ilçeye değer katan tüm yatırımlarını anlattı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da, Konya Tanıtım Günlerine katıldı. Bakan Bolat, fuar alanında yer alan Selçuklu Belediyesi standını da ziyaret etti. Ziyarette Bolat'a Selçuklu Belediyesi'nin faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Konyalıların dünyanın neresinde bulunursa bulunsun her zaman bir ve beraber büyük bir aile olmayı başardığını anlatan Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, "Konyalılar olarak medeniyetimizin tüm değerlerini ve güzelliklerini kültürümüzü gittiğimiz her yerde tanıtmayı bir görev olarak görüyoruz. Konya'mızı tüm dinamikleriyle İstanbul'da tanıttık. Selçuklu Belediyesi olarak standımızda bu yıl da imardan altyapıya, spordan kültürel faaliyetlere kadar geniş ölçekte bütün çalışmalarımızı tanıtmaya çalıştık." dedi.

ŞiKAYET VAR!


İnşaattan sokağa çamur akıyor

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Ferahevler Mahallesi Malkoçoğlu Sokak'ta oturan okurlarımız, "Sokağımızda yaklaşık iki aydır bir inşaat sürüyor. İnşaatın tüm pisliği ve çamuru sokağa akıyor. Bu sokağımız dik bir yokuş. Çamur aktığı için araçlar yokuşu inerken de çıkarken de zorlanıyor. Frene bastığımızda araba durmuyor. Belediyenin inşaata müdahale etmesini bekliyoruz" diyor. Okurlarımın bu şikâyetini Sarıyer Belediyesi Zabıta ekiplerine iletmiş olalım