'Kale'de coşku

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklanan Uğur İbrahim Altay, Konya şehir merkezine girdiği anda büyük bir coşkuylakarşılandı.

"Kale"de değişim yok! Hiç kuşkusuz Konya, AK Parti'nin kalesi. Aynı zamanda dünyanın belediyecilikte takip ettiği bir kent. Hep derim başarı bir ekip işidir diye. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin çok ama çok iyi bir ekibi var. Her alanda da işinin ehli kişiler belediyede görev yapıyor. Bu da başarıyı getiriyor. Ankara'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık açıklamasından sonra soluğu Konya'da alan Başkan Altay, kentte coşkuyla karşılandı. Ayağının tozuyla AK Parti Konya İl Başkanlığı'na gitti ve kısa bir konuşma yaptı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İlk günkü aşkla

Başkan Altay, böyle önemli bir görevde kendilerine güvenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek konuşmasına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, ilk günkü aşkla, 15 yıllık tecrübeyle kadim şehir Konya'ya hizmet edeceklerini kaydeden Başkan Altay şöyle devam etti: "Ayrıca Cumhur İttifakı'nın Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Bu yolculuğa çıktığımız günden itibaren değerli İl Başkanı'mız Hasan Angı ve il yönetiminin her daim desteklerini gördük. Kendisine teşekkür ediyorum. Yine Kadın Kolları Başkanı'mızın şahsında yönetimine, Gençlik Kolları'mızın şahsında tüm yönetimine, ilçe belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza, mahalle başkanlarımıza, belediye başkanı arkadaşlarımıza ve milletvekillerimize bize gösterdikleri güven ve destekten dolayı teşekkür ediyorum."

Dünyaya anlattık

Konya'nın, birlik ve beraberliğin şehri olduğunu vurgulayarak konuşmasını sürdüren Başkan Altay, şunları söyledi: "Konya, Hazreti Mevlânâ'nın şehri. Konya, Selçuklu'nun Darü'l-mülkü. Bu kadim şehre hizmet etmek bize nasip olduğu için ne kadar şükretsek azdır. Elhamdülillah 15 yıl boyunca bu şehre hizmet etmek nasip oldu. 9 yıl Selçuklu Belediye Başkanlığım döneminde şehrimize önemli hizmetlerde bulunduk. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tensipleri ve Konya halkının desteğiyle 6 yıldır Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini şerefle ve onurla yürütüyorum. İnsan hayatının önemli dönüm noktaları vardır. 22 Ocak 2009'da başladığımız bu yolculukta bugün de hayatımın önemli dönüm noktalarından birisini yaşıyorum. İnşallah bu 15 yıllık birikimle bu kadim şehre yine çok önemli hizmetlerde bulunacağız. 6 yıl boyunca Konya'nın hayallerini gerçekleştirebilmek için çok önemli çalışmalar yaptık. Bugün artık Konya sadece Türkiye'nin değil, dünyanın takip ettiği önemli belediyecilik şehirlerinden birisi oldu. Hem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hem Dünya Belediyeler Birliği ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olarak bu şehrin hizmetinde bulundum. Özellikle deprem bölgesinde tüm Konyalılar olarak Konya'nın ne kadar büyük bir şehir olduğunu, Konya'da belediyeciliğin ne kadar gelişmiş olduğunu tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya anlatma fırsatımız oldu."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Kadim şehre hizmet

"Bizim en önemli görevimiz burada yaşayan insanların başını dik tutmak, bizim en önemli görevimiz bu kadim şehre hizmet etmek" diyen Başkan Altay, şunları kaydetti: "İnşallah bu dönemde de Konyalıların desteğiyle yine Konya'mıza önemli hizmetlerde bulunacağımıza canı gönülden inanıyorum. Bir teşekkürüm de sokaklarında doğduğum, büyüdüğüm, çalıştığım, emek verdiğim bu şehrin insanlarına. Konya'nın hangi sokağına gitsek, Konya'nın hangi caddesinde esnaf ziyaret etsek, Konya'nın 31 ilçesinden hangisini ziyarete gitsek her zaman çok büyük coşkuyla, çok büyük bir sevgiyle, çok büyük bir muhabbetle karşılaştık. Allah tüm Konyalılardan razı olsun. Desteğiniz, duanız bizlerle birlikte olsun inşallah."

'Söz verdik'

Aday tanıtım programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'dan beklentisinden bahseden Başkan Altay, "Konya her zaman bizi taçlandırdı, inşallah bu seçimde de gereğini yapacaktır diye ifade etti. Biz de sayın bakanlarımız, il başkanımız ve milletvekillerimizle birlikte ona, 'Konya'da girilmedik sokak, ziyaret edilmedik ev kalmayacak ve Konya yine gereğini yapacak' diye söz verdik. İnşallah Konya bizi mahcup etmeyecek ve Cumhur İttifakı'nın en yüksek desteğini alan il olarak bizi gururlandıracak. İnşallah 'güçlü Konya için bir adıma daha diyerek' yola çıkıyoruz. Hayırlı, uğur olsun" diye konuştu.

Mevcut başkanlarla devam kararı

AK Parti'nin hafta sonu Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısını takip ettim. İstanbul'un 39 ilçesinin zaten 24'ünü AK Parti'li belediye başkanları yönetiyordu. Bu 24 ilçe belediye başkanından sadece 3'ünde değişim oldu. Sadece Silivri ve Beşiktaş'ta MHP'li aday tercih edildi. Aslında İstanbul'u kazanmak için AK Parti risk almadı diyebiliriz. Üç dönem kuralına takılan belediye başkanları için de esneklik sağlanmış oldu.

Türkiye Yüzyılı'nın eşiğinde Cumhuriyeti'mizin 100. Yılında "Yeniden İstanbul" diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 70 gün kala İstanbul'un 39 ilçe adaylarını açıklayıp İstanbul için startı verdi. Derler ya "Erken kalkan yol alır" Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının arasında, "Bahçelievler, oyları sandıkları patlatacak mıyız" diye salona seslendi. Özellikle Bağcılar Belediye Başkanı'ndan bir rekor istediğini ifade etti. Ardından da sahneden iner inmez görüştüğüm Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, yüzde 65'in üzerinde bir oy alacağını ifade etti. Aynı şekilde konuştuğum Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da 70 gün boyunca gece gündüz çalışarak sandıkları patlatacağını söyledi.

Bayrampaşa'ya kadın aday

Mevcut açıklanan arasında şaşırdığım tek ilçe Başakşehir oldu. Son 5 yılda Başakşehir'den çok fazla şikâyet aldım. Memnuniyet oranları düşük olmasına rağmen partinin risk alınarak bir dönem daha mevcut Başkan Yasin Kartoğlu'nu aday gösterilmesine çok şaşırdım. Bayrampaşa, Arnavutköy ve Sultanbeyli'deki belediye başkanlarının yerine başka isimler aday gösterilirken Bayrampaşa'da kadın aday gösterilmesiyle salonda gözler Bayrampaşa Belediye Başkan adayı İlknur Kovaç Bayraktar'a çevrildi. Şimdi gözler CHP'de. Bakalım CHP ne zaman İstanbul ilçe adaylarını açıklayacak kaçı kadın aday olacak

ANALİZ

Taşlar yerine oturuyor!

Ankara'da geçen hafta düzenlenen aday tanıtım toplantısındaydım. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda, Ankara ve İzmir'in de olduğu 17'si büyükşehir toplamda 48 belediye başkan adayını açıkladı. 10 kentte mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilmedi. Değişen büyükşehir belediyelerinden ikisinin deprem bölgesi olması dikkatimi çekti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün yerine AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel tercih edilirken, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yerine de parti İstanbul Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Sami Er'i aday gösterdi. Sami Bey'in hem Malatya doğumlu olması hem de uzun süre TOKİ ve Emlak Konut'ta görev yapması sebebiyle alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum.