Halkın sesi olduk

Yaklaşık iki buçuk yıldır gazetemizde haftada iki gün siz değerli okurlarımızın ilgiyle takip ettiği "Siz Sorun Yetkililer Yanıtlasın" sayfamıza gelen istek ve şikâyetleri her seferinde tarafsız bir şekilde dile getirdik. Aynı zamanda Türkiye'nin dört bir köşesindeki belediyelerin çalışmalarını yakından takip ettik. Sizlerden gelen ihbarları haberleştirerek, sesiniz olmaya çalıştık. Haberlerimizle ortaya çıkan sorunlar ve sıkıntılar için çözüm üretmeye çabaladık. Dertleri ve sorunları yerinde dinleyerek, yaptığımız haberler sizlerin de desteğiyle en çok okunan haberler sıralamasında yerini aldı. Amacımız; sorunlara çözüm üretmek, yerel yönetimlerin daha iyi işlemesine katkı sunmak.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

40 ton çöp toplandı


Muğla'da mavi yolculuğun uğrak noktası olan Gökova Körfezi, turizm sezonunda yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Büyükşehir Belediyesi, eşsiz sahilleri ve deniziyle ünlü Muğla'da, kıyıları temiz tutmak ve gelecek nesillere daha mavi daha yeşil bir kent bırakmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi teknelerden atık toplamanın yanı sıra dalgıçlarla deniz dibi temizliği ve koylarda çevre temizliği gerçekleştiriyor. Gökova Körfezi'nde araç yolu olmayan koylarda Büyükşehir Belediyesi ekipleri kıyıları temizledi. Yatların uğrak yeri olan koylarda yapılan kıyı temizliğinde 1 Ocak 2023 tarihinden bu güne 40 bin 740 kilogram çöp toplandı. Büyükşehir Belediyesi 2014 yılından bu yana 215 bin 840 kilogram çöp topladı. Çöpler çevreye zarar vermeden belediyenin katı atık tesislerinde bertaraf edildi. Ekipler 2023 yılı çalışmalarını tamamlarken, 2024 turizm sezonu hazırlıklarına da başladı.

Gözümüz kulağımız parti genel merkezlerinde. Siyasi partilerin adaylarını henüz açıklamadığı il ve ilçelerde sular durulmuyor. Her gün kulislerde başka başka isimler dolaşıyor. Ben de bu isimleri yakından takip ediyorum. Artık gelecek hafta isimler açıklanır diye düşünüyorum. Gözümüz kulağımız siyasi partilerin genel merkezlerinde. İşte bu hafta bana ulaşan kulis bilgileri:

Çukurova'da iddialı!

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bu hafta CHP'li Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile İstanbul'da bir araya geldik. Yeniden adaylığını açıklayan Başkan, 10 yıl boyunca yaptığı 10 eserden tek tek bahsetti. Başkan Çetin, 2019 yerel seçimlerinde Çukurova' da yüzde 58.37 oranında rekor bir oy alarak seçimi kazanmıştı. Kendisine en yakın MHP adayı ise yüzde 36.38 oy almıştı. Arada neredeyse yüzde 22 fark var. Bu seçimde, DEM Parti'nin desteği olmazsa tekrar Çukurova ilçesini alıp alamayacağını sorduğumda çok rahat bir şekilde seçimi yine farkla kazanacağını söyledi. Çukurova için Başkan'ın bu analizi doğru olabilir. Yılların siyasetçisi oyun kurmayı da iyi bilen bir belediye başkanı, ancak bence bu seçimlerde DEM Parti yoksa Adana, Mersin, İstanbul, kesinlikle kazanılamaz diye düşünüyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi için AK Parti'nin adayı için de birçok isim konuşuluyor. Çok sık Adana'ya gidip gelen bir gazeteci olarak bence Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'in büyükşehire aday olması durumunda tüm kesimlerden oy alacağından hiç şüphem yok. CHP'nin büyükşehir adayı da yüzde 99 Zeydan Karalar olacak. Ancak DEM Parti, CHP'ye desteğini keserse Zeydan Karalar'ın da seçimi alabileceğini düşünmüyorum.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Akay ön planda