Enerji üreten pazarlar

Çevre dostu projelerle adından söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, Kent-Koop ve Ergazi mahalleleri güneş enerjili pazaryerlerinin ardından Kardelen Mahallesi pazaryerini de hizmete açtı.

Çevre dostu projelerle adından söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, Kent-Koop ve Ergazi mahalleleri güneş enerjili pazaryerlerinin ardından Kardelen Mahallesi pazaryerini de hizmete açtı. Yenimahalle Belediyesi, 5 mahallede bulunan pazaryerlerinin üstünü kapatıp GES kurarak enerjide ciddi bir tasarrufun altına imza atıyor. Pazar esnafı ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanı sıra Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Hüseyin Boran, Ankara Pazarcılar Odası Başkanı Recep Ayhan, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Sayısını artıracağız

Mahalle sakinlerine seslenen Başkan Yaşar, şunları söyledi: "Bu yıl 5 adet pazaryerimizi yeniden tasarladık. Ülkenin içinde bulunduğu koşulları ve enerji maliyetlerindeki artışı hepimiz biliyoruz. Dışarıdan ithal ettiğimiz petrol ve doğalgaz ile enerji ihtiyacını karşılıyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak ilçenin dört bir yanına konumlandırdığımız tesislerimizde elektrik ihtiyacı için ciddi para ödüyoruz. Bu ağır maliyetten belediyemizi kurtarmak ve hizmet binalarımızın elektrik ihtiyacını karşılamak adına pazaryerlerinin üstünü kapatarak güneş enerji panelleri kuruyoruz. Bu pazarlarda üretilecek enerjiden kalan ihtiyaç fazlasını TEİAŞ'a vereceğiz. Bu da belediye bütçemize katkı sağlayacak. Dört tarafı denizlerle çevrili, doğası her ürünü yetiştirmeye müsait olan ülkemizde, yeşil enerjiden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak doğamızı korumak ve enerji sarfiyatını azaltmak için önümüzdeki dönemde de diğer pazaryerlerimizi aynı şekilde güneş enerjisi panelleri yerleştirmeyi planlıyoruz."

Yaşar'a teşekkür

Kardelen Mahallesi Muhtarı Elif Ayyıldız da "Bugün mahallemiz için önemli bir gün. Cumhuriyet'imizin 100. Yılı'nda modern bir halk pazarı hizmete giriyor. Fethi Başkan'ımız çevreye duyarlı bir ilçe yaratma hedefi doğrultusunda pazarımızın üzerini kapattı ve güneş enerji panellerini konumlandırdı. Ekolojik dengeyi koruyan ve enerji tasarrufu sağlayan bu yatırım için başkanımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşımız daha rahat bir şekilde alışveriş edecek. Bunun yanında kapalı alanda birçok etkinliğin düzenlenmesine de olanak sağlanacak. 15 yıldır her ihtiyacımıza çözüm üretmek için uğraş veren belediye başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu. Kısa bir konuşma yapan Ankara Pazarcılar Odası Başkanı Recep Ayhan ise her zaman esnafın yanında olduğunu vurguladığı Başkan Yaşar'a pazarcı esnafı adına teşekkür etti.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Sporbüs Tarsus'ta

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi'nin Cumhuriyet'in 100. Yılı'nda kırsaldaki ve dezavantajlı mahallelerdeki çocukları sporla buluşturmak için hayata geçirdiği "Yüzde 100 Cumhuriyet Yüzde 100 Spor" etkinlikleri kapsamında yollarda olan "Sporbüs" Tarsus'taydı. Tarsus Kazım Taşkın İlköğretim Okulu öğrencileri için hareket eden Sporbüs aracı sayesinde çocuklar gün boyu hem hareket etti hem de güneşli havanın tadını çıkardı. Spor branşlarını da tanıma şansı bulan çocuklar, Sporbüs'ün her gün gelmesi çağrısında bulundu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Eğitimli şoförlerle kaliteli ulaşım

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın, kent halkına güvenli ve konforlu ulaşım hizmeti sağlanması amacıyla 2019 yılından bu yana belirli periyotlarda otobüs şoförlerine aldırdığı eğitimler aralıksız devam ediyor. İl genelinde; 220 hatta bin 394 seferle günlük ortalama 33 bin yolcuya, 296 otobüs şoförüyle hizmet veren Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Toplu Taşıma AŞ (BTT) şoförleri, çözüm odaklı iletişim eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladı. Eğitimler sayesinde otobüs şoförleriyle yolcular arasında güler yüzlü ve saygılı bir iletişim gerçekleşiyor.

Ortahisar müzelerine ziyaretçi akını

Ortahisar Belediyesi'nin müzeleri ile Dijital Gençlik Kütüphanesi ziyaretçi akınına uğruyor. Ortahisar Belediyesi tarafından farklı tarihlerde hizmete sokulan Tarih Müzesi, Basın Tarihi Müzesi, Tarihi Hasan Paşa Asker Hamamı Müzesi ve Gençlik Kütüphanesi, vatandaşlar tarafından yoğun rağbet görüyor. Geçen yıl 7 Eylül'de açılan Hasan Paşa Asker Hamamı Müzesi'ni bugüne kadar bin 600 ziyaretçi gezdi. Özellikle öğrenciler gruplar halinde müzeyi gezerek, hamamlara özgü materyalleri ve askerî teçhizatı dikkatle inceliyor. 10 Ocak 2023 tarihinde açılan Basın Tarihi Müzesi'ni de bugüne kadar 7 bin 394 kişi ziyaret etti. Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde Trabzon'da çıkarılan gazeteler ile çeşitli basın yayın materyallerinin sergilendiği müze, Trabzon'un basın-yayın tarihine ışık tutuyor. 24 Kasım 2022 yılında hizmete açılan Dijital Gençlik Kütüphanesi'nden de bugüne kadar 52 bin 25 kullanıcı istifade etti. Toplamda 3 bin 854 kişinin üye olduğu kütüphaneye öğrenciler, araştırmacılar ve kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor. Kütüphaneden şu ana kadar 3 bin 50 kişiye emanet kitap verildi. Kitap okuma kulüpleri, yazarlar ve öğrencilerin çeşitli etkinlikler düzenlediği Gençlik Kütüphanesi yılın her ayında canlılığını koruyor. Kütüphanede kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Envanterinde Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet dönemine ait 7 bin 800 belge ile 2 bin 200 adet fotoğrafın bulunduğu Trabzon Tarih Müzesi'ni de açıldığı 28 Ekim 2016 tarihinden itibaren toplamda 183 bin 883 kişi ziyaret etti. Müzeye, tarihi belgelere ve fotoğraflara ulaşmak ve görmek isteyen araştırmacılar, tarihçiler ve öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.