Emekçilere zam müjdesi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, DİSK Genel İş ve Belediye İş arasında yapılan Toplu Sözleşme Ek Protokol İmza Töreni'ne katıldı. Protokol kapsamında çalışan işçilerin maaşı 25 bin 100 TL'ye yükseldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) çalışanlarını kapsayan; Mersin Büyükşehir Belediyesi, DİSK Genel İş ve Belediye İş arasında Toplu Sözleşme Ek Protokol İmza Töreni'ne katıldı. Törende işçilerle bir araya gelen Seçer, imzaların ardından işçilere maaş müjdesini duyurdu. Protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bünyesinde çalışan işçilerin maaşı 25 bin 100 TL'ye yükseltildi. Mersin Büyükşehir'in büyük bir aile odluğunu söyleyen Seçer, "11 binin üzerinde yol arkadaşımız ile Mersin halkına hizmet ediyoruz. Mersin halkına memnuniyetle hizmet eden sizlere teşekkürler ediyorum. Mersin halkı Başkanı seviyorsa, memnuniyetini yüksek sesle getiriyorsa, bunlar sizlerin sayesinde" dedi. Mersin halkına hizmet etmek ve kentte huzuru daim etmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Seçer, azmin, kararlılığın ve emeğin değerini en iyi Büyükşehir emekçilerinin bildiğine dikkati çekerek, "Gecesini gündüzüne katmak, yağmur yaş dinlemeden, soğuk sıcak dinlemeden aldığı maaşın hakkını vermek, helal kazanç nedir siz bilirsiniz. Sizlerle yol yürümekten mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Taban ücret 25 bin 100 TL oldu

Konuşmasının devamında maaş müjdesini işçilerle paylaşan Seçer, 14 bin 686 TL olan taban ücret, yüzde 71 artışla 25 bin 100 TL olduğunu açıkladı. İşçilerle bu müjdeyi paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Seçer, "Hem Belediye İş hem Genel İş başkanlarıyla oturduk, konuştuk, değerlendirmeler yaptık. Yüzde 71 artışta taban ücret 25 bin 100 TL; hayırlı olsun" dedi.

Akıllı şehir Endeksi'nde 4 yıldır zirvede

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Akıllı Şehircilik" uygulamaları sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Ulusal Akıllı Şehir Endeksi verilerine göre Konya; 2020, 2021 ve 2022'den sonra 2023'te de birinci sırada yer aldı. Konya, Akıllı Şehirler Olgunluk Değerlendirme Modeli kapsamında yapılan anket çalışması sonucunda Ulusal Akıllı Şehir Endeksi'nde 4 yıldır birinciliğini koruyor. Konya, yapılan değerlendirmeler sonucunda 2020, 2021 ve 2022'nin ardından 2023 yılında da birinci olmayı başardı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "sehirendeksi.gov.tr" sayfasında herkesin erişimine açık bir şekilde yayımlanan Ulusal Şehir Endeksi'nin zirvesine yerleşen Konya, akıllı şehir uygulamalarını ve teknolojilerini en etkin şekilde kullanan şehirler arasında model oldu. Konya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yayımladığı Akıllı Şehir Başarılı Örnekler portalında da 132 Akıllı Şehir Uygulaması ile en çok başarılı örnek projeye imza atarak zirvede yer alıyor.

1 milyon yerel tohum


Donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye'ye 18 milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerini tamamladı. 120 çeşit yerel türden oluşan tohumların dağıtımına 1 Şubat 2024 itibarıyla başlandı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Depremzedelere ücretsiz protez desteği

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri 11 ili vurdu. Depremlerde 50 binden fazla kişi yaşamını yitirirken 100 binden fazla kişi de yaralandı. Binlerce kişi kara gecede kol ve bacaklarını kaybetti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi depremde uzuvlarını kaybedenlere ücretsiz destek veriyor.

Türkiye'de ilk kez bir yerel yönetim bünyesinde kurulan merkezde, çeşitli nedenlerle uzuv kaybı olan engellilerin günlük yaşamına dokunacak anatomik ve fizyolojik yapılarına uygun yardımcı cihazlar yapılıyor. Deprem sonrası ampute olmuş, uzvunu kaybetmiş kişilere de destek verilmeye başlandı. Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi'de, asrın felaketi 6 Şubat depremleri sonrasında 474 engelli afetzedeye ücretsiz olarak ortez, protez ve medikal malzeme desteği verildi. 235'e yakın hastaya protez uygulaması yapıldı. Bunların 70'i depremde uzvunu kaybedenler.

İnsana dokunmak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi Müdürü Enver Katırcı "Şu anda birinci önceliğimiz depremzede hastalarımız. Biz aslında insanlara dokunmak istiyoruz. Ortezlerini yapalım, protezlerini yapalım. Buna itirazımız yok ama belediye olarak en büyük amacımız insan hayatına dokunmak" dedi.

Alkışlarla karşıladı


Adaylık dosyasını CHP Efes Selçuk İlçe Başkanlığı'na veren, adı önce İzmir Büyükşehir Belediyesi için sonra Konak Belediyesi için geçen, ancak Konak için belediye başkan adaylığını kabul etmeyen Filiz Başkan; "Efes Selçuk'tan asla vazgeçmem" kararıyla ve partisinin MYK ile PM onayıyla CHP Efes Selçuk Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Belediye önünde emekçiler tarafından alkışlarla karşılanan Filiz Başkan, duygu yüklü konuşma yaparak, "Bugün daha iyi anladım ki, Neden Efes Selçuk'tan vazgeçmediğimin kanıtısınız. Çok teşekkür ederim" dedi.

Şehrin röntgeni çekilecek


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 6 Şubat deprem felaketinden sonra Kayseri'yi depreme dirençli hale getirmek ve insanları tüm kuruluşlarla işbirliği halinde tutmak için kentte çalışmalara devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Deprem Master Planı kapsamında tam 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme ile şehrin zemininin röntgenini çekecek.

Çocuklar eğlenceye doydu


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; sömestiri çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle renklendirmeye devam ediyor. Karne aldıkları 19 Ocak Cuma günü başlayan Karne Haftası Etkinlikleri, 4 Şubat Pazar gününe kadar devam etti. Kent merkezinde; Avlu Kongre ve Kültür Merkezi ile Çocuk Köyü'nde devam eden eğlence dolu birbirinden güzel aktivitelere bu zamana kadar on binlerce çocuk ve ailesi katılım sağladı.