Aydın'da kütüphane 7 gün 24 saat açık

Büyükşehir Başkanı Çerçioğlu'nun, Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı dolayısıyla 29 Ekim'de hayata geçirdiği 100. Yıl Öğrenci Çalışma Salonu, her gün gençlerin akınına uğruyor. Uygulamadan başta veliler olmak üzere herkes çok memnun.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, göreve başladığı günden itibaren özellikle gençlerin gereksinimlerine dikkatleri çekiyor. Çerçioğlu, son olarak 29 Ekim günü Mimar Sinan Parkı içinde 31 dönüm alanda hayata geçirdikleri, 100. Yıl Öğrenci Çalışma Salonu'na gençlerin akın ettiğini, parkın yapımı aşamasında mevcut ağaçların yanına, yüzlerce yeni ağaç diktiklerini, yeşile zarar vermediklerini söyledi. Başkan Çerçioğlu, "Betona değil, yeşile yatırım yaptık. Parkta yaz aylarında her gün canlı müzik, film gösterimi etkinlikleri düzenleniyor. Çok büyük bölümü yeşil olan alanda, çocuk oyun bölümleri, yürüyüş ve bisiklet parkuru bulunuyor. Spora da ayrı bir önem verdik. Tenis, voleybol ve basketbol sahalarında gençler dilediği gibi zaman geçiriyor. Ayrıca, park içinde kafeler ve öğrenci çalışma salonundan da çocuk ve gençler faydalanıyor. Gösterilen ilgi bizi çok memnun ediyor. Gençlerimiz istiyor, bizler de yapıyoruz" dedi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Kitap okuyor

Parkın içinde sınava hazırlanan öğrencilerin yararlanabileceği kitapları barındıran bir kütüphane de bulunduğunu bildiren Özlem Çerçioğlu, "Kütüphanemiz yedi gün 24 saat açık. Güvenlik elemanlarımız, herhangi bir olumsuzluğa karşı 24 saat hizmet veriyor. Öğrenciler, istediği saatte gelip istedikleri kadar kitap okuyor, ders çalışıyor" diye konuştu.

Onlar bizim geleceğimiz

Öğrencilerin özellikle sınav dönemlerinde gece çalışmayı tercih ettiklerini anlatan Çerçioğlu, şunları söyledi: "Buraya gelen herkese ücretsiz çay servisi yapılıyor. Öğrenciler ders aralarında parkın yeşil alanını da rahatlıkla kullanabiliyor. Gençlerimiz, çalışma salonundaki kafeden de yararlanabiliyor. Bilgisayarlar ve ücretsiz internet hizmetinden faydalanabiliyor. Kısaca, her ihtiyaçları karşılanıyor. Gençlerimize ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü onlar bizim gelecekteki cevherlerimiz. Ülkemizi ileride onlara emanet edeceğiz. Gençlerimizin başarısı, ülkemizin geleceğidir."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Gelenler arkadaşlarına da öneriyor

100. Yıl Öğrenci Çalışma Salonu'na gelen gençler, kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını söylüyor. 12. sınıf öğrencisi Begüm Über, YKS'ye hazırlandığını, iyi bir üniversiteye gitmek istediğini belirtiyor: Evde derse odaklanamıyorum, bu yüzden burayı tercih ettim. Her türlü etkinliklerden faydalanabiliyorum. Aynı zamanda kafesi var. Çay ücretsiz, tuvaletler temiz. Ayrıca kitap da veriliyor." Kütüphanede geç saatlere kadar güvenli şekilde ödev yaptığını dile getiren Elif Koç da "24 saat açık, her şey düşünülmüş. Her taraf yeşil, canımız sıkıldığında dışarıda arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Verimli bir mekân. Hemen hemen kentin tüm gençleri burada. Herkesin ders çalıştığı ortamda, sen de kendini zorunlu hissediyorsun. Benim için çok verimli. Özlem Başkanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuşuyor. Ders çalışmak isteyen arkadaşlarına, 100. Yıl Öğrenci Çalışma Salonu'nu öneren Hikmet Tuna Mert ise şunları anlatıyor: "Bir öğrenci stresli şekilde sınava hazırlanırken, burada çalışma imkânının olması güzel. Ortam, insanın kafasını rahatlatmasını sağlıyor. Ders çalışmak isteyen buraya gelsin. Başkan'ımıza ne kadar teşekkür etsek az." Çalışma salonunun çok faydalı olduğunu kaydeden öğrenci velisi Kadriye Yeşim Korkak ise "Çocuğumu parka getirmiştim, etrafa bakarken burayı fark ettim. Kütüphanede çocuk gelişimi kitaplarına baktım, hoşuma gitti. Bence çok faydalı ve güzel bir mekân oluşturulmuş, Başkan'ımız Özlem Çerçioğlu'nun emeğine sağlık" diyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Gastronominin yeni adresi

Antalya'da yaklaşık 5 kilometrelik falez sahil bandında yürüyüş ve bisiklet yolları, parkları, birer belediye işletmesi olan kafe ve plajlarıyla yaşam alanı oluşturan Muratpaşa Belediyesi, kentin coğrafi tescilli yemeklerini yeni açtığı Antalya Lokantası'nda bir araya getirdi. Falez sahil bandında bulunan Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı içinde yer alan lokantanın menüsünde Antalya usulü tahinli piyaz, Muratpaşa Belediyesi'nin tescil ettirdiği ve tarihi 1950'li yıllara uzanan, terbiyesiyle ünü sınırları aşan Paça çorbası, Alanya'nın Hülüklü çorbası ve tahinli kabak tatlısı yer alıyor. Bunun yanı sıra mezeleri, ana yemekleri, atıştırmalık ve içecekleriyle geniş bir menüye sahip lokantada, ev yapımı mantı, erişte gibi yöresel kooperatif ürünleri de seçenek olarak sunuluyor. Aynı anda 80 kişiye kadar hizmet veren ve her gün saat 9.00-24.00 saatleri açık olan lokantanın tanıtımı ise basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ümit Uysal, burada yaptığı konuşmada, Antalya'nın 650 kilometrelik sahil şeridiyle dünyayı ağırladığını söyledi. Kitle turizminde, sektörünün büyük mücadelesiyle Antalya'nın dünyada çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, "Tabii bizim özelliklerimiz çok. 400 antik kentimiz var. Hepsinin hikâyeleri var. Kanyonumuz, vadimiz, mağaralarımız, duvarlarımız, endemik bitkilerimiz, coğrafyamız; sıradağlarımız muhteşem" diye konuştu.

Selçuklu'da kompost üretimi

Selçuklu Belediyesi, 9-10 Aralık 2023 tarihilerinde Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen "Bitki Besinleri Günü" etkinliğinde kendisine ayrılan kompost üretim atölyesiyle yer aldı. Etkinlikte standa gelen her yaştan ziyaretçilere, Selçuklu Belediyesi'nin kompost üretimi anlatılırken, vatandaşların bireysel olarak evde neler yapabilecekleri konusunda da tavsiyeler verildi. Ayrıca kompostun faydası ve avantajlarıyla birlikte tarımda niçin kompost kullanılmasının gerektiği hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu ve ziyaretçilerin deneyimlemesi için kompost numunesi hediye edildi. Yoğun ilgi gören kompost üretim atölyesinde etkinlik boyunca bin 885 kişiye tanıtım ve bilgilendirmede bulunuldu.

İstanbul'a kim aday olacak

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere 4 aydan az süre kaldı. Bırakın İstanbul'u, tüm Türkiye'de merak edilen aday, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için AK Parti'nin açıklayacağı isim. AK Parti'de birçok isim konuşulmasına rağmen, birkaç isim diğerlerinden daha fazla öne çıkıyor. İsimleri konuşulan Şadi Yazıcı, Murat Kurum, Fahrettin Koca, Tevfik Göksu, Adil Karaismailoğlu ve Mehmet Ergün Turan bulunuyor. İstanbul'un en büyük sorunu deprem ve kentsel dönüşüm. Bu yüzden bence bu konuşulan isimler arasında ön plana çıkan iki isim var: Biri eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikincisi ise geçtiğimiz yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı ile İBB Encümen Üyeliği sonrasında TOKİ Başkanlığı yapmış, şu anki Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan. Bakalım ikinci yüzyılın başında İstanbul'u kim yönetmeye aday olacak

Sivas'ta seçim telaşı başladı