Muhteşem konser

24 Kasım 2025 günü Öğretmenler Günü'nde Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen öğretmenler günü konserinde şef Faik Kasapoğlu'nun özenle hazırladığı repertuar seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kültür ve sanat etkinliklerinin destekçisi olan Gündoğdu Vakfı, şef Faik Kasapoğlu yönetiminde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Adana'da gerçekleştirilen öğretmenler korosu konseri sanatseverleri bir araya getirerek muhteşem geçti. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve şarkılara eşlik ettiği Öğretmenler Günü'ne özel konserde şef Faik Kasapoğlu'nun söylediği kürdi makamındaki Gece Kirpikli Kadın şarkısı dakikalarca alkışlandı. Konser sonunda ise koronun söylediği potporiden sonra tüm koronun ellerinde Atatürk fotoğrafı ve Türk Bayraklarıyla seslendirdiği 100. Yıl Atatürk Marşı salonu dolduran sanatseverlerle büyük bir coşku ile alkışlar eşliğinde hep bir ağızdan söylendi.

Haberin Devamı

ADANA VE SANATA ÖNEM

1982 yılında kurulan ve kurulduğu günden beri Türkiye'de ilk ve tek olarak aynı koro ve şefliğini yapan şef Faik Kasapoğlu Adana ve sanata verdiği önemi hala ilk gün heyecanıyla sürdürmeye devam etmekte. Adana Öğretmenler Korosu geleneksel hale getirdiği 24 Kasım Öğretmenler Günü konserini Büyükşehir Belediyesi'nde Adana da tüm sanatseverleri buluşturarak çok güzel coşkulu bir konser verdi. Aynı zamanda Türkiye Federasyonu Kardeş Korolar başkanlığını da yapan şef Faik Kasapoğlu'nun önderliğinde düzenlenen konserde Kardeş koro Alanya'dan Şehriban Kasapoğlu kanun ile ve kendisine ait beste ve güfte ile, İskenderun Çağdaş Türk Musikisi koro şefi Murat Fatin Bereketoğlu udu ile geceye renk kattı. Ayrıca Ankara Deçemko Vakıf Başkanı Ülgen Özalp da gecenin sunucusu olarak konsere katıldı ve söylediği şiirlerle sanatseverlere duygulu anlar yaşattı. Adana Öğretmenler Korosu Kurucu ve şefi Faik Kasapoğlu sanat yılının 50. yılını kutlamak üzere Mayıs ayında tüm Adanalılar için özel bir konser vereceğini de açıkladı.