İŞKAD başarıyı ödüllendirdi

Türkiye'nin dört bir yanında üretime, istihdama ve ekonomiye değer katan kadınlar, İŞKAD Kadın Girişimci Ödülleri'nde Adana'da buluştu. İŞKAD Başkanı Süheyla Gergin öncülüğünde düzenlenen törende, kendi başarı hikâyelerini yazan kadın girişimciler ödüllendirildi. Cumhuriyet'in kadınlara açtığı eşitlik ve özgürlük yolunda emeğiyle, cesaretiyle ve üretimiyle iz bırakan kadınların başarıları alkışlandı. İŞKAD, kadınların ekonomik hayatta daha güçlü temsil edilmesi için verdiği mücadeleyle bir kez daha ön plana çıktı.

KADININ GÜCÜ, EKONOMİNİN GÜCÜ!

İş Kadınları Derneği (İŞKAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kadın Girişimci Ödülleri, Adana iş dünyasını aynı çatı altında buluşturdu. Divan Oteli'nde gerçekleştirilen gece, yalnızca başarılı kadınların ödüllendirildiği bir organizasyon olmanın ötesinde, kadın emeğinin, girişimci ruhunun ve ekonomik bağımsızlığının güçlü bir buluşmasına dönüştü.

Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen kadın girişimcilerin başarı hikâyelerinin görünür kılındığı gecede, üretimden sanayiye, teknolojiden yöneticiliğe kadar farklı alanlarda fark yaratan kadınların mücadelesi ve başarıları öne çıktı.

Haberin Devamı

İŞKAD'DAN KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE ÖNCÜLÜK

Kadınların iş dünyasında daha fazla yer alması, üretimde söz sahibi olması ve ekonomik karar mekanizmalarında etkin biçimde temsil edilmesi için çalışmalarını sürdüren İŞKAD, bu organizasyonla kadın girişimciliğinin gelişmesine yönelik kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Başkan Süheyla Gergin, kadınların yalnızca iş kurmalarının değil, işletmelerini büyütmelerinin, yeni pazarlara açılmalarının ve sürdürülebilir başarı elde etmelerinin de önemli olduğunu vurguladı.

Adana'nın kadın girişimciliği açısından büyük bir potansiyel taşıdığına dikkat çeken Gergin, "Bir kadının girişimcilik yolculuğunda elde ettiği başarı yalnızca kendisinin değil; ailesinin, kentinin ve ülkesinin de başarısıdır" mesajını verdi.

CUMHURİYET'İN KADINLARI, GELECEĞİ ÜRETİYOR

Ödül alan kadınlar, Cumhuriyet'in kadınlara kazandırdığı hakların ve fırsat eşitliği mücadelesinin günümüzdeki temsilcileri olarak öne çıktı. Atatürk'ün çağdaş Türkiye idealinde kadına verdiği değerin, bugün üretimde, sanayide, ticarette ve yönetimde başarıya dönüşmesinin anlamlı örnekleri sergilendi.

Haberin Devamı

Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de ödül alan kadınları Cumhuriyetçi ve Atatürkçü kadınlar olarak kutlarken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer kadınların eşit olduğu toplumların daha güçlü olacağına dikkat çekti.

KADININ OLMADIĞI EKONOMİ EKSİK KALIR

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez de kadınların ekonomik hayatta fırsat eşitliğine kavuşmasının yalnızca toplumsal değil, aynı zamanda büyük bir ekonomik kalkınma fırsatı olduğunu belirtti. Kadınların iş gücüne katılımının ve yönetimde daha fazla yer almasının ekonomiye sağlayacağı katkıya dikkat çeken Sönmez, "Kadının dahil olmadığı ekonomi, eksik düşünen ekonomidir" dedi.