250 adet yapıttan oluşan "Benim Güzel Türkiyem" isimli sergi ile Adana Medline Hastanesi'nin duvarlarına fotoğrafı asılan Dr.S. Haluk Uygur, "En uzun süreli fotoğraf sergisi unvanını almaya aday. 250 adet büyük boy eserden oluşan sergi aynı zamanda Türkiye'nin bugüne kadar açılmış en geniş sergilerinden biri olacak. Eser sayısına bakılırsa belki de en genişi" dedi.
Fotoğraf Sanatçısı ve Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği'nin kurucu Başkanı emekli Doktor S. Haluk Uygur, 40 yıllık bir çalışmanın ürünü olan 250 adet fotoğrafının sergilendiği etkinliğin açılışında yptığı konuşmada, "Medline Hastahanesinde açılan "Benim Güzel Türkiyem" isimli sergime gösterdiğiniz olağanüstü ilgiye teşekkür ederim. Hep beraber beni sonsuzluğa teslim ettiniz" dedi.
"YETMİŞ YAŞIN BİRİKTİRDİKLERİ"
Dr. S. Haluk Uygur, "Bugün işyeri hekimi olarak çalışmış olduğum fabrikada, 30 yaşlarında bir genci muayene ettim. Bana adımı sordu. Söylediğimde, "babam beni bebekken size getirmiş ve ölümcül hastalığımı iyi etmişsiniz" dedi. Bir övünç vesilesi olsun diye söylemiyorum ama buna benzer teşekkürleri çok sık alıyorum. Ve bunu 70 yaşımın biriktirdiği zenginliklerden biri olarak görüyorum" dedi.
Uygur şunları söyledi:
"Birçoğunuz biliyorsunuz; hekimlik dışındaki ikinci mesleğim de fotoğrafçılık. Fotoğrafçılık da neredeyse hekimliğimle yaşıt bir uğraşım. O alanda da 70'e ulaşan yaşımın birikimi olan zenginliklerim var. Bu zenginliğin içinde Benim Güzel Türkiyem fotografik koleksiyonum ise özel bir yer tutuyor. Ülkemin ruhuma yansıyan güzelliklerini gösterdiğim ve bunu Türkiye'ye olan bir borcum olarak gördüğüm 40 yıllık bir çalışma. Mutluyum ki, 40 yıllık bu çalışma, 45 yıllık hekimlik yaşamımın geçtiği hastanelerin en güzelinde, Adana Medline Hastanesi'nin salonlarında sergilenecek artık. Üstelik belirlenen bir süre kadar değil, hastanenin varlığı devam ettikçe sonsuza kadar asılı duracak.