Bozkurt: Adana marka oldu

Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomiyi canlandırdığı söylense de, bu geçici refah esnafın yapısal sorunlarını çözmüş müdür?

Özet Bu özet koseyazarioku.com tarafından üretilmiştir

Yazıda, Portakal Çiçeği Karnavalı'nın Adana'nın marka değerini artırdığı ve esnaf ekonomisini canlandırdığı iddia edilmektedir. Bu iddia, etkinliğin turizm ve ticari aktiviteyi tetiklediğine işaret eden somut gözlemlere dayanmaktadır. Ancak sezonsal bir etkinliğin yaratacağı ekonomik canlanmanın, yılın geri kalanında esnafın karşılaştığı sorunlara kalıcı bir çözüm sunup sunmadığı meçhuldür.

Karnavalın fikir önderi Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt Portakal Çiçeği Karnavalı'nın sona ermesinin ardından açıklama yaptı.

Ali Haydar Bozkurt yaptığı açıklamada, karnavalın artık bir marka haline geldiğini ve bu değerin hep birlikte yaratıldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Herkesin güven içinde dostluk, kardeşlik ve birlik havasında eğlendiğini gördük. Karnaval ile halkımızın moral değerlerini yükseltmekle birlikte Adana'nın marka kent olma yolunda kazandığı ivmeye katkı sunmaya ve imajını yükseltmeye devam ediyoruz. Hoşgörülü, çok güzel bir ortam ve insani değerlerimizle birlikte omuz omuza eğlenebilmeyi başardık sanıyorum. Karnaval artık yalnızca Adana'nın değil bölgenin ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sunuyor. Ülkemizin ve dünyanın çeşitli ülkelerinden insanları ağırlıyor. Adanalılar da gelen misafirlerini çok büyük ilgi gösteriyor. Tüm Adanalılara teşekkür ediyorum. Bunun yanında esnafımızın morali yükseldi, ticareti arttı. Bu ekonomik canlanma küçük esnaftan başladı ve tüm Adana'ya yayıldı. El işleri satan kadınlarımız, yeme içme sektöründeki insanlarımız yani kısacası ekonomiyi oluşturan her unsurda karnaval ile birlikte büyük bir ekonomik canlanma yaşandı. Önümüzdeki yıl bunun üzerine katarak daha da iyisini yapmak için çalışacağız."