Derbi başlangıçları önemlidir

Derbilerde kendi evinde hakimiyet önemlidir. Maça 'burası benim saham' mesajıyla başlayacaksın. Taraftar müthişti. Hatalı pas sonrası korner derken kendi evinde Al Musrati ile kendi kalene gol atarsan kendine gelene kadar devre biter.

Amartey seçimi mecburiydi Santos için. Onun kapasitesi yüksek değil, kısaca Beşiktaş'ın oyuncusu değil. Ghezzal düşük temposuyla bütün maçı çıkaramazdı ve son 30 dakikada oyuna alındı. Orta sahada iki taraflı oyuncu yok gibi Beşiktaş takımında. Bir tek aradaki bağlantıyı sağlayan Muçi dışında sadece mücadele eden oyuncularla üretemezsiniz. Rakip buna izin verirse belki pozisyon yakalarsınız.

İlk yarının iyisi Rashica, ikinci devre etkisini kaybetti. Galatasaray'ın kadro kalitesi ve oyun anlayışı, Beşiktaş'tan daha iyi gözüktü. Barış ve Kerem Aktürkoğlu varsa savunmaların dengesini bozarsın. Torreira ve Kerem Demirbay ikilisi her zaman Galatasaray için sigorta. Aboubakar bu maçta baştan oynasa olmaz mıydı Bu kadar bitik mi

Gelelim Cenk Tosun ile Köhn mücadelesine. Değişik açılardan seyrettim pozisyonu. Kamuoyu ikilemde kalabilir o an için. Bana göre penaltıydı. Masuaku ve Onur hücum organizasyonlarda sıfırdılar. Yılların deneyimi Mertens böyle büyük maçlarda ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi.