Yazar, Beşiktaş'ın Samsunspor'a karşı yenilgisinin takımın kondisyon ve odak kaybından kaynaklandığını iddia ediyor. Özellikle kanat oyunundaki verimsizlik, savunmadaki kritik hatalar ve Sergen Yalçın'ın olası kupa odaklı stratejisini örnek göstererek, ligin kalan bölümünde bu tür boş vermiş oyunlarla başarı sağlamanın zor olacağını düşünüyor. Peki, Beşiktaş'ın hafta içi Alanyaspor maçı gerçekten takımın gerçek durumunun aynası olacak kadar objektif bir test sağlayacak mı?
Artık ligin bitmesini bekliyor gibi oynadı maçın ilk devresinde Beşiktaş. İlk isabetli şut, ilk yarının uzatma anlarında Agbadou ile gelmişti.
Beşiktaş atak oynuyor gibi gözükürken, Cengiz ve Toure'nin yer aldığı kanat organizasyonlarında hiçbir etki olmadı. Kanat forvetler çalım atacak, oyuncu eksiltecek ve ceza sahası içine iyi orta yapacaklar. Yoksa sıfır etki ile kalınca pozisyona girmekte zorlanırsınız.
Oh, çok yalnız kaldı. Orkun ve Murillo ilk yarının bir şeyler yapmaya çalışan isimleriydi.
İkinci yarıda mükemmel bir gol izledik. Holse, kendisine gelen hareket halindeki topa nefis vurmuştu. Gol güzeldi ama o şekilde net bir açıdan Beşiktaş savunmasının ona vurdurmaması gerekiyordu.
Gol Samsunspor'a büyük moral getirmişti. Coulibaly, aynı Holse gibi topa harika vurunca fark ikiye çıktı. Beşiktaş tam anlamıyla şoka girmişti.

9