Sadece 3 puan...

Fenerbahçe, geçen hafta Konyaspor karşısında sezonun en coşkulu futbolunu oynamış ve hepimizden alkış almıştı. Elbette o maçta erken gelen gol Fenerbahçe'nin bu coşkusunun daha da artmasını ve taraftarıyla bütünleşerek farka gitmesini sağlamıştı.

Dün Gaziantep deplasmanında elbette benzer bir maç izlemeyi düşünenler yanılacaktı. Peşinen söyleyeyim ben o kadar kolay bir maç olmayacağını biliyordum. Buna rağmen ilk yarı bittiğinde Fenerbahçe'nin rakibine oranla çok üstün olduğunu ve pozisyon açısından da çok net fırsatlar harcadığını söylemeliyim. Fenerbahçe'nin ilk 45 dakikada kaleyi bulan 3'ü isabetli 12 şutuna karşılık, ev sahibi ekip biri isabetli sadece 2 şut atabilmişti.

Peki Fenerbahçe bu kadar baskın oynadığı bir maçta neden istediği golü ilk yarıda bulamadı. Çünkü ilk yarıda sadece Cengiz'in kanadı biraz işledi, Tadic'in soldan hücuma katkı sağlamakta zayıf kaldığını gördük. Cengiz'in hazırladığı iki net fırsat da golle sonuçlanmadı.

Ancak buna rağmen hücümdaki en hareketli oyuncu olan Cengiz'i kenara çekip onun yerine rfan Can'ı oyuna aldı smail Hoca. Bence yapması gereken şey çift forvetle oynamak değil, topu hücumda daha hızlı çevirecek ve boşluk yaratacak bir formül bulmaktı.

Fenerbahçe'nin orta sahasında Fred'in olağanüstü bir çaba ve organizasyon yeteneğine sahip olduğunu görüyoruz. Ancak diğer oyuncular ona özellikle hücum bölgesinde ayak uyduramadı, doğru yerleşim sağlayamadı. Bu da Fenerbahçe hücumlarının sonuca gitmesinde bir başka engeldi.