Eyüpspor karşısındaki 8-0'lık galibiyet, Fenerbahçe için muhteşem bir moral ve motivasyon kaynağı.
Son dönemde çalkantılı günler geçiriyorlardı ve böyle farklı bir galibiyet; soru işaretlerinin giderilmesinde, takımın kendine ve taraftarın takıma güveninin pekişmesinde başrol oynadı.
Skor elbette abartılı ama bu skoru biz de Fenerbahçe de fazla abartmamalı. Zira Eyüpspor gerçekten vasat bir takım.
Üstelik sahaya 1 puanı kurtarmak niyetiyle çıkmıştı. Ancak böyle takımlar erken gol yediklerinde dağılabilirler. Dün de yaşananlar bundan ibaretti.
Fenerbahçe'nin erken bulduğu gol ve ardından ikinciyi de atması Eyüpspor'u oyundan kopardı, Fenerbahçe'nin işini de kolaylaştırdı. Goller yağmaya başladı.
Burada elbette farkı sadece Eyüpspor'un hatalarına da bağlamamak lazım. Fenerbahçe'nin oyun coşkusu, arzusu ve skora rağmen ciddiyetle, disiplinle mücadele etmesi çok değerli.
İlk yarı maç 5-0 olduktan sonra, ikinci yarıda Eyüpspor kaleciyi değiştirdi. Gerçekten de ilk yarıda kaleye gelen her top neredeyse gol oldu.
7 isabetli şuttan 5 gol çıkması futbol sahalarında pek sık rastlanan bir istatistik değil.
Fenerbahçe'de dün en bariz değişiklik, İrfan Can'ın 10 numara pozisyonunda, Asensio'nun yerinde oynamasıydı. İsmail Kartal'ın bu konuda çok isabetli bir karar verdiğini düşünüyorum.
İrfan Can'ın yeteneğinden hiç kimsenin kuşku duymadığını biliyorum ama kariyerinin son döneminde dalgalanmalar yaşadı.
İsmail Kartal'la yeniden kendini bulmasını ve A Millî Takım'a da katkı vermesini umuyorum. Fenerbahçe hedefl erine ulaşacaksa bunda yabancı yıldızlar kadar yerli yıldızların da katkısı olmak zorunda.

18