Bir Kerem VAR!

Fenerbahçe'nin bir gün önce bir başka stanbul ekibi Başakşehir karşısında acı çekerek kazandığına şahıt olmuştuk. Dün gece de Galatasaray bir başka İstanbul ekibi İstanbulspor ile karşılaştı.

Maç öncesi genel kanaat Galatasaray için kolay bir galibiyet olacağı şeklindeydi. Ancak mücadele başlayınca pabucun pahalı olduğunu gördük. İstanbulspor Galatasaray'ın kanat akınlarını önleme konusunda çok başarılıydı. Barış Alper, Tete, Zaha ve Kerem dörtlüsünün hemen hemen kanatlardan hiç gelemediğini gördük. Zaman zaman Mertens ve Kerem Demirbay'ın kenarlara kayarak destek verdiği hücumlarda cılız da olsa stanbulspor'u zorlayan bir Galatasaray vardı. Ancak sonuca gidecek bir etki yoktu.

Galatasaray bu görüntüsüyle formda Icardi'yi çok özlüyordu. Ancak Okan Buruk 'Yavaş yavaş hazır edeceğiz' dediği Arjantinli'yi yanında oturtuyordu. Belki de o da bizim gibi 'Nasıl olsa İstanbulspor çantada keklik' diye düşünmüştü. Biz bunları düşünürken İstanbulspor'un karşı karşıya pozisyonda topu direkten döndü. Bu aslında Galatasaray için bir uyarıydı. Sonrasında da Sambissa ile golü buldular.

Bu pozisyon Galatasaray'ın yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak olan Abdülkerim Bardakcı'ya ne kadar ihtiyaç duyacağının da göstergesiydi. Zira kenar ortada iki merkez savunmacı da ortada yoktu ve Kaan Ayhan da müdahalede ağır kaldı. Sonrasında ise bu sezonun en ilginç pozisyonu yaşandı. Galatasaray, İstanbulspor kalesinde korner kullanırken dönen top ev sahibi ekibin kalesine ikinci gol olarak gitti. Ancak VAR devreye girip, orta hakemi pozisyonun başlangıcını izlemeye çağırdı. İnceleme Galatasaray adına bir penaltı kazanılmasıyla tamamlandı, Kerem de atışı gole çevirdi. 2-0 olacak maç bir anda 1-1'e geldi. Birçok kişi bu konuda yorum yapacaktır. Ancak VAR'a laf edenlere benim de buradan bir çift sözüm VAR. Elbette yine tartışmalı pozisyonlar var ancak her şeye rağmen adaletin sağlanması konusunda VAR'ın çok ciddi bir işlevi olduğunu hatırlatalım.