Azizsilin!

Biliyorum ki en başta Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere, bütün Fenerbahçe camiası bu maçı çok önemsiyor. Çünkü elenirsen sadece Şampiyonlar Ligi'ni kaybetmekle kalmayacak, yine ezeli rakibine alay konusu olacak.

Şampiyonlar Ligi hem ekonomik hem psikolojik hem de prestij açısından Fenerbahçe için çok önemli. Bu yüzden Başkan Yıldırım'ın konuya verdiği önemi, en iyi şekilde anlattığını biliyorum. Deplasmanda 1-1 berabere kalmak Lyon için bir avantaj değil.

Deplasman golü avantajının ortadan kalkmasının dün gece Fenerbahçe'nin ne kadar işine yaradığını gördük. Lyon, gol atmak zorundaydı ve taraftarın itmesiyle, zaman zaman risk almak ihtiyacı duydu. Fenerbahçe bu boşluklara çok iyi sızdı.

Oğuz dışındaki oyuncuların yabancı olması bu konuda büyük avantaj. Türk oyuncusunun kafasında her zaman bir deplasman korkusu vardır ama Avrupalı bu konuda daha bilinçli ve özgüvenlidir. Bunu da dün bir kez daha gördük.

Fenerbahçe ilk dakikadan itibaren iyi savaştı. Ancak bu savaşını çok akıllı ve doğru bir stratejiyle yaptı. Takım çok iyi yardımlaştı.

Bütün hatlarıyla savunan ve hücuma çıkan bir sistem izledik. Bu sistemin doğru işlemesinde herkesin katkısı vardı ancak ben Vedat'ı çok beğendim.

Savunmada da hücumda da her zaman doğru pozisyon aldı, doğru yerde durdu. Eminim geçen sezon bu takımda olsa, şampiyonluk kaçmazdı. Mason Greenwood da bu çarkın başarıyla dönmesinde ana unsurlardan biriydi.

Elbette Oğuz Aydın'ı da başrolde sayacağım. Önce kaleyi denedi, sonra kornerden direği yokladı, ardından Vedat'a bir orta kesti, o da önce kafayla denedi, olmadı, ayağıyla tamamladı. Bu pozisyon "Bu iş, öyle ya da böyle olacak" mesajıydı.