70 dakika yetmiyor

Şampiyonlar Ligi gerçekten çok farklı bir klasman. Galatasaray ilk iki maçında verdiği sınavla hiçbir takıma kolay lokma olmayacağını göstermişti. Kuşkusuz Bayern Münih Avrupa futbolunda bir dev. Futbol kültürü, kadrosu, yapılanması ile örnek gösterilen bir takım. Maç öncesi kağıt üzerinde herkes onları favori görse de biz Galatasaray'dan umutluyuz.

Taraftar desteğini de arkasına alan Galatasaray, ilk dakikadan itibaren topa ve oyuna hakim taraftı. Ancak Bayern Münih'in gerçekten hücumda olağanüstü etkili kontra oyuncuları var. Harry Kane, Leroy Sane, Kingsley Coman, Jamal Musiala dörtlüsü müthiş yetenekli ve sprinter oyuncular. Buna karşılık Galatasaray savunması çok dikkatli ancak bire birlerde ağır kalıyorlar.

Mutlaka kademeye birinin gelmesi gerekiyor. Nitekim bu çıkışlardan birinde golü de buldular. Ama şunu da söylemek durumundayım, Kerem Aktürkoğlu çok çalışkan, çok hırslı ve çok fazla artısı olan bir oyuncu. Ancak son vuruş konusunda çok çalışması lazım. Eğer biraz becerikli olsaydı, Bayern golü bulmadan, Galatasaray 2-0 önde olabilirdi.

Galatasaray golü yedikten sonra özgüveninde bir sarsılma olmadan aynı şekilde ritmini yüksek tutarak saldırmaya devam etti. Icardi'nin penaltısından sonra Galatasaray'ın yine net fırsatları vardı. Torreira'nın kafa vuruşunun ağlarla buluşmaması Bayern adına şanstı. Bu kadar baskı yapan Galatasaray'ın 70'ten sonra oyundan düşmeye başladığını gördük.