Nisanda her şey net görülecek

Siyasi partiler seçim çalışmalarını sürdürüyor ancak, Ege'de bir grup belediye başkanı aday gösterilmediği için keyifleri kaçtı, teşekkür bile edilmedi. Bu dönem Aydın, Denizli, Balıkesir, Muğla, Manisa ve İzmir'den çizik yiyen başkan sayısına dikkat çekmek istiyorum. Tepki mitinglerinin bu kadar arttığını da hiç anımsamıyorum.

Geçen haftaki yazımda İzmir'de CHP'den sadece üç mevcut ilçe belediye başkanının kaldığını, diğerlerinden vazgeçildiğini belirtmiştim. AK Parti'de ise, sadece bir isim devre dışı kalmıştı. Benzer sıkıntı, Ege'nin diğer kentlerinde de yaşandı. Muğla'dan başlayalım. Büyükşehir Başkanı Osman Gürün artık 'yokum' dedi. Yerine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras aday oldu. Bodrum'a Tamer Mandalinci, Datça'da Gürsel Uçar'ın yerine Aytaç Kurt'u, Marmaris'te pandemi ve orman yangınları süresince başarılı performans gösteren Mehmet Oktay'ın yerine Acar Ünlü'yü, Menteşe'de Bahattin Gümüş'ün yerine Gonca Köksal'ı, Milas'ta büyükşehir aday adayı olan Mehmet Oktay gibi, yeşil örtünün kül olduğu sürede gecesini gündüzüne katan, aşırı dumandan zehirlenen ve görme kaybı yaşayan Muhammet Tokat'ın yerine de Fevzi Topuz'u gösterdi. Sadece Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yerini korudu. AK Parti ise Muğla ilçelerinden Seydikemer'de Yakup Otgöz'ün yerine Bayram Önder Akdenizli'yi, Ula'da İsmail Akkaya'nın yerine de Ozan Türkler'i tercih etti. Diğer ilçelerin mevcut belediye başkanları ile devam kararı çıktı. İktidar partisi bu dönem Bodrum'dan Mehmet Tosun'u başkan adayı olarak seçmenlerine tanıttı. Tosun, 2004'ten 2014'e kadar Konacık'ta belediye başkanlığı yapmış, başarılı çalışmalarıyla da partili partisiz herkesin dikkatini çekmişti. Bakalım 31 Mart'ta nasıl bir sonuç alacak merakla bekliyorum.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Gelelim İzmir'e 15 dakikalık mesafedeki Manisa'ya. Bu kentte de Şehzadeler, Demirci, Soma ve Kırkağaç'ta değişikliğe gidildi. AK Parti, Şehzadeler'de Ömer Faruk Çelik'in yerine Manisa, Ankara ve İzmir'de SGK'da üst düzey yöneticilik yapan Yavuz Kurt'u, Demirci'de Selami Selçuk'un yerine Erkan Kara'yı, Soma'da Ali Tulup'un yerine Egemen Bülent Türkmen'i, Kırkağaç'ta da Yaşar İsmail Gedüz'ün yerine Fevzi Ok'u tercih etti 2024 yerel seçimler için. Büyükşehir'de ise tüm partililerin takdirini kazanan MHP'li Cengiz Ergün ile Cumhur İttifakı olarak yeniden devam kararı alındı. CHP ise, elindeki dört ilçede mevcut başkanlarla yola devam edeceğini açıkladı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı