Hamza Dağ mı Cemil Tugay mı

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ ve CHP İzmir Büyükşehir adayı Cemil Tugay'ı ayrı ayrı iş dünyası ile buluşturdu. Toplantıda beklentilerini dile getiren ESİAD Başkanı Sibel Zorlu'nun ardından söz alan ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer de, şüphesiz yatırımların olacağını, ancak insanlık aleminin ve çocuklarımıza olan sorumluluğumuzun hep ön planda tutulması gerektiğini söyledi.

Önce kürsüye Dağ geldi, yılların siyasetçisi çok rahattı. Hayata geçirecekleri projeleri sıraladı. İzmir'in tarihi misyonu ile ülkemizin dışa açılan en önemli kapısı olduğunu; sanayisi, kültürü ve turizmi ile 4.5 milyon nüfusuyla büyük potansiyeli bulunduğunu belirtti Dağ. Dört dönem vekilliğinin ardından edindiği tecrübelerle artık kente hizmet etme zamanı geldiğini kaydetti, "Şimdi, sorunları çözme zamanı, hayata geçirme zamanı. Elele hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz. Sorunları 11 başlıkta topladık. Önceliğimiz sosyal ve çevre belediyeciliği. Bu yüzden ilk sırada şehir içi ulaşımının rahatlatılması konusu var. İnovasyon, teknoloji, yenilenebilir enerji endüstrisi ve sağlık turizmini önemsiyoruz. Çandarlı Limanı'nı hayata geçirmek istiyoruz. Sağlık turistlerini İzmir'e çekmek hedefimiz olacak. 1 Nisan'dan sonra beş yıl çok çalışmak zorundayız. 724 ulaşabileceğiniz başkan olacağıma söz veriyor, desteğinizi bekliyorum" dedi. Körfez temizliği ve Körfez Geçiş Projesi ile ilgili de konuşan Dağ, "Bir de Körfez'de yüzme durumu var. Biz Körfez'de değil, Güzelbahçe ve Seferihisar'da yüzeriz. Bunun da uygulamaları var" şeklinde konuştu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ancak bazı internet siteleri Dağ'ın toplantının sonlarına doğru yanıtladığı bir soruyu çarpıtarak vermesi gazetecilik ilkelerine uymadı. Dağ'a, "Büyükşehir Başkanı seçildiğinizde belediyeye ait tesislerde içki satılmasını yasaklayacak mısınız" sorusu yöneltildi. AK Parti adayı güldü ve, "Ben Büyükşehir'e adayım, İl Müftülüğü'ne değil" dedi. Ve, bazı internet siteleri, "Dağ rengini belli etti" diye haberi verdi, görevlerini yaptıklarını sandılar. İnsanları kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramayan bu sözde gazetecilere bir kez daha tepki gösteriyorum. Dağ, çalışma sürecinde defalarca içkili restoran ve kafelere gitmiş, vatandaşla buluşmuş, sohbet etmişti. Herhalde bu süreçten haberleri yoktu o gazeteci kardeşlerimizin.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Dağ'ın konuşmasının ardından yemek molası verildi ve sonrasında kürsüye CHP İzmir Büyükşehir adayı Cemil Tugay geldi. Tugay, sürdürülebilirlik kültürünü yerel yönetimlerde geliştirmek için çalışacağını ifade etti. Bir gün sonra da Tepekule Kongre Merkezi'nde de benzer projelerini açıkladı. Sözlerine Kılıçdaroğlu ve Soyer'e teşekkür ve minnet duyduğunu belirterek başladı, yeni nesil belediyecilik anlayışını önemsediklerini, ilk 180 günde hayata geçirecekleri eylem planı ile ilgili ayrıntıları paylaştı seçmenleriyle CHP adayı.