Bir, iki oldu üç olmasın!

Yerel seçimlere İzmir'in plaka numarası kaldı 35. Partilerin adayları netleşti, propagandalar son hız sürüyor. Ancak CHP'de sular durulmuyor. Sıkıntı bitmek bilmiyor. Kızgınlık, öfke, küslük o kadar çok artmış ki, bu dönem yüzlerinden düşen bin parça. Hepsinin morali çok bozuk. Yaşanan aday belirleme sürecinden sonra 31 Mart'ta birçok ilçenin kaybedileceği kuşkusu yaşıyor ana muhalefetin seçmeni.

Üç ilçe dışında tüm isimlerin değiştiğini, önceki yazımda dile getirmiştim. Bugün, yine söz verilip gösterilmeyen bir adayın yaşadıklarını sizlere ileteyim.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

2019 yerel seçimlerinde İzmir'in Buca ilçesinden Suat Nezir aday gösterilmiş, hem İzmir'de hem de Ankara'da eli havaya kaldırılmıştı. Ancak ne olduysa oldu, bazı kişiler araya girdi ve şu anki mevcut Belediye Başkanı Erhan Kılıç aday olarak seçimlere katılmıştı. Yaşanan olumsuzluk, Nezir ve ailesini derinden üzmüştü doğal olarak.

Gelelim 2024 yerel seçimlerine. Suat Nezir yine gündemde. Nezir, anketlerde hep ilk sırada yer aldı. Ankara'daki görüşmeler olumlu geçiyordu. Hatta, CHP'nin şu anki vekillerinden biriyle yemek yenilmiş, net yanıt alınmıştı. Sonrasında o vekil ve parti sözcüsünün Genel Başkanla görüşecekleri, herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağı, aday olarak gösterileceği sözü verilmişti.

Ancak Nezir, bu kez de yanılmıştı, daha doğrusu yine kandırılmıştı. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadı 2019'daki gibi, yine okkalı bir 'tokat' yedi. Bu kez tokadı vuranlar farklı isimlerdi. Ama zarar gören yine Suat Nezir ve ailesi oldu. Üç kızı, eşi ve akrabalarının adaylık sevinçleri kursaklarında kalmıştı. Nezir, yaşadığı bu travma sonucunda bu kez farklı bir yol izledi ve CHP'den istifa etti, İYİ Parti'den Buca adayı oldu. Şimdi gecesini gündüzüne katarak çalışan, vatandaşlarıyla bir araya gelen, tek tek projelerini anlatan Nezir, "Buca'yı kazanacağım. Hem kendim için hem ailem için hem de yaşadığım olumsuzluklara inat için" dedi.