Evde, işyerinde her yerde kadının adı unutulmasın

Sektörün önde gelen şirketlerinden Pan-Pen Güloğlu Plastik, 50 yıla yakın bir süredir faaliyet gösteriyor. Seracettin Güloğlu'nun 1975 yılında kurduğu şirket bugün kızı Gülçin Güloğlu Uğuz ile plastik sektöründe farklı bir konumda yoluna devam ediyor. 1996 yılından itibaren tamamen plastiğe odaklandıklarını belirten Uğuz, "Sanayinin değişen ve gelişen teknik ihtiyaçları doğrultusunda tüm sektörlere satış öncesi ve sonrası teknik hizmet veriyoruz. Ar-Ge konusunda da deneyimli 70 kişilik ekibimizle, Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 bin metrekarelik fabrikamızda plastik kasa üretimine başladık. Dünya üzerindeki son teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Erkek mesleğini seçti

Azmiyle dikkat çeken Gülçin Güloğlu Uğuz, hem fabrikasında hem de Tire OSB'deki göreviyle başarısını kanıtlamış durumda. Kadınların istenildiğinde neleri başarabileceğinin bir göstergesi olan Uğuz, "İşimi çok seviyorum. İktisat okumama rağmen erkek egemen bir mesleğin başında bulunduğum için mutluyum. Tire'nin dışında Buca'da da tesisimiz var, burada da üretim yapıyoruz. Kadınların ekonomik hayattaki özgürlüklerini sağlaması ve kendine güvenen birey haline gelmesi önemli. Bu nedenle kadın girişimcilerimize desteği artırmalıyız, kişisel olarak da çabam bu yönde" dedi.

Sayı, daha da artmalı

Bir diğer üzerinde durulması gereken konunun ise toplumsal bilinçlenme olduğunu kaydeden Uğuz, "Özellikle sanayide kadın sayısı çok az. Türkiye genelinde sanayinin neredeyse yüzde 99'u aile şirketlerinden oluşuyor ve bu ailelerin kız çocukları var. İkinci kuşak kız çocuklarına rol model olmak için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Ancak şunu unutmamak lazım. Sadece kadının değil, erkeklerin de kadın hakları, insan hakları konusunda bilinçlenmesi, toplum olarak bir farkındalık yaratabilmek adına yapıcı çözümler getirilmesi önemli" diye konuştu.

Sorumluluğu çok fazla

Fabrika ve Tire OSB'deki görevi dışında boş durmayan, kendini hayır işlerine de adayan Uğuz, aynı zamanda LİYAKAT Derneği Başkan Yardımcılığı ve Kızılay Kadın İzmir Teşkilatı'nda Gelir Getirici Faaliyetler Sorumlusu olarak görevini sürdürüyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bir kadının istediği zaman hem çalışabileceğini hem de sosyal sorumluluk projelerinde görev yapabileceğinin bir örneği Gülçin Güloğlu Uğuz. Tüm kadınların Uğuz'u örnek alması gerekir diye düşünüyorum.

Nisa Alptekin'den sonra şimdi de Derin Aslan...

Yerel seçimlere 111 gün kaldı.

Partilerin de aday adayları belli oldu, başkanlık koltuğu için.

Bu seçim döneminde adeta başvuru patlaması yaşandı.

Kimi ilçede 50, kimi ilçede 30, kimi ilçede de 15 kişi yarışa başladı.

Bu arada, ülke genelinde CHP'nin aday adayı sayısı ise, tam 15 bin 464'ü buldu.

Evet, 15 bini aşkın kişi.

Neye göre, kime göre başkanlığa soyundular, anlamakta güçlük çektim.

Ayrıca, meclis üyeliğine de büyük talep olduğunu gördüm.

Bunlardan biri de 18 yaşındaki Derin Aslan.

Bu genç kızımız İzmir Demokrasi Üniversitesi İngilizce İnşaat Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi.

Aynı zamanda Genç İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi.

İyi derecede İngilizce biliyor ve CHP'den Bornova Belediye Meclis Üyeliği istiyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İnşaat Mühendisleri Odası Sınıf Temsilcisi de olan Aslan, "Başvuru için gerekli ücreti, harçlıklarımdan biriktirerek yatırdım. Ailemden para desteği almadım. Eğer meclise girersem, gençlerin temsilcisi olarak var gücümle çalışacağım" dedi.

Son zamanlarda gençlerin politikaya ilgisinin arttığını görüyorum.