CHP nereye koşuyor

Yerel seçime 63 gün kaldı. CHP'nin dışındaki partilerin adayları harıl harıl saha çalışmasına başladı.

Değişim rüzgarıyla 31 Mart için hazırlık yapan ana muhalefet, hem aday adayları hem parti üyeleri hem de seçmen üzerinde kocaman bir hayal kırıklığı yarattı.

Dün Eskişehir'de İzmir dışındaki il ve ilçe adaylarını açıklayan CHP'nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel'e de yaşanan geçikmeden dolayı tepkiler çığ gibi büyüdü. Çünkü, Ankara ,İstanbul il ve ilçe adayları açıklandı, İzmir ötelendi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Seversiniz sevmezsiniz beş yıldır görev yapan Tunç Soyer ile diğer aday adayları Buğra Gökce, Cemil Tugay, Filiz Ceritoğlu Sengel, Olgun Atila ve Selin Sayek Böke'yi de ne kadar zorda bıraktığınızın farkında mısınız acaba

Bu süreçte işin uzamasının adı geçen isimlerin eş, dost, akraba ve partili yakınlarında yaratacağı travma da aklınızın bir köşesinde bulunsun. Küslüğün artacağını, sandığa gidilmeyeceğini bilin. Bunun geçmişte birçok örneğini yaşadık.

Bu arada İzmir ile ilgili aday kararını ya yarın ya da 1 Şubat'taki MYK ve PM toplantısını sonrasında vereceklermiş. Çok erken değil mi Oldu olacak 31 Mart'ı bekleyin de bir şeye benzesin!

CHP'nin kurmaylarına son olarak şunu söylemek istiyorum, aday adayı bolluğuna rağmen bir kişiyi belirleyemiyorsanız seçimden sonra Atatürk'ün partisini olağanüstü kongrenin ardından ehil ellere bırakın.

AK Parti'de bir fire

AK Parti İzmir'de Hamza Dağ'ın ardından ilçe adaylarını da belirledi. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Halkapınar Spor Salonu'nda katıldığı etkinlikte, mevcut başkanlar Menemen'de Aydın Pehlivan, Bayındır'da Uğur Demirezen, Kiraz'da Saliha Özçınar ve Selçuk'ta da önceki dönem Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile yola çıktı. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, liste dışı kaldı, yerine Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer gösterildi. Doğruer'in yerine Kınık'ın adayı da Samimolla Ahmet oldu.