AK Parti'de geri sayım başladı!

AK Parti, aday belirleme sürecinde artık son viraja girdi. Geçtiğimiz hafta İstanbul, Balıkesir, Aydın, Denizli, Çanakkale ve Muğla adayları açıklanmıştı. Bugün de Ankara ATO Kongre Salonu'nda diğer büyükşehirler, kalan il ve ilçelerin adayları belirlenecekti. Ancak pençe kilit operasyonundaki şehitlerimizden dolayı tören ertelendi. Tabii ki aralarında İzmir ve ilçe adayları da kamuoyuna tanıtılmış olacaktı.

Balıkesir ve Denizli'de mevcut başkanlar Yücel Yılmaz ve Osman Zolan, Aydın'da 2019 yerel seçimlerinde de aday olan milletvekili Mustafa Savaş, Muğla'da ise bir dönem ANAP ve CHP'den vekil seçilen Aydın Ayaydın ve son olarak Çanakkale'den Jülide İskenderoğlu aday gösterilmişti.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Hayata geçirdikleri projeler, yöre halkının memnuniyeti, Yılmaz ve Zolan'ın yeniden aday olarak tanıtılmasını sağladı. Cumhurbaşkanı da, başarı grafiğini iyi değerlendiren iki ismi yeniden gündemine aldı.

İzmir için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, eski bakan Bekir Pakdemirli, iş insanları Selim Gökdemir, Necip Nasır ve iki dönemdir İzmir'den milletvekili seçilen Ceyda Bölünmez Çankırı'nın sıralamada yer aldığını bilmeyen yok.

Çankırı'nın Ankara'da Cumhurbaşkanı ile görüştüğü, İzmir'i yönetmeye talip olduğunu söylediği duyumlarımız arasında. Gökdemir'in ise, yaptığı inşaat projeleriyle dikkat çektiği, kendisinin bir talepte bulunmadığı, gelen öneriler doğrultusunda aday olabileceği belirtiliyor.

Parti kulislerinden gelen bilgiler doğrultusunda en güçlü ismin Hamza Dağ olduğu konuşuluyor. Yıllardır genel başkan yardımcılığı görevini sürdüren, tanıtım ve sosyal medya işlerinden sorumlu olarak görevini ifade eden Dağ'ın, diğerlerine göre bir adım önde olduğu bilgisini alıyoruz.

Bakalım yukarıda saydığım isimlerden hangisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tanıtılacak, ben de merakla bekliyorum.

Bu arada AK Parti'nin İzmir'in ilçelerinde de heyecanlı bekleyişi sürüyor. Geçen dönem son anda aday gösterilen Bilal Doğan'ın yine Karabağlar'dan aday adayı olduğu, rakibinin 2019'daki gibi İzmir Vali Yardımcılığı görevinden istifa eden Mehmet Sadık Tunç ile yarışacağı tahmin ediliyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Doğan'ın önceki seçimde; CHP, İyi Parti, HADEP ve Saadet Partisi ittifakına rağmen Karabağlar'ın oyunu yüzde 31'den 44'e çıkardığı biliniyor. İş insanı Doğan'ın ziyaretlerinde, "Yarım kalan bir hesaplaşma vardı. Bu seçimde bitirmek istiyorum" dediği konuşuluyor.

İktidar partisinin önde olduğu Menemen, Bergama, Kınık, Bayındır ve Kiraz'da da büyük olasılıkla mevcut başkanlarla yola devam edilecek. Özellikle Menemen'de Aydın Pehlivan'ın ilçesine yaptığı hizmetler, partili partisiz herkesin takdirini kazanıyor. Seçimler için gece gündüz çalışan, hayata geçirdiği projelerle de ilçesinde yaşamı kolaylaştıran Pehlivan'ın, "2024'e jet hızıyla girdik. Battı çıktı projemiz devam ediyor. İlçemize Bergama ve Çiğli'den girişlerde hazırladığımız taklar, ayrı bir güzellik katacak. Kendimi Menemen'e adadım. Menemen demek hizmet demek, Menemen demek hayat demek" diye konuştu.