AK Parti tamam sıra CHP'ye geldi

AK Parti, 18 Ocak Perşembe günü Ankara ATO Kongre Salonu'nda büyükşehirler ile kalan illerin adaylarını belirledi. Beklenildiği gibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ gösterildi. Yıllardır genel başkan yardımcılığı görevinin dışında, tanıtım ve medyadan sorumlu genel başkan yardımcılığını sürdüren, 24, 25, 26 ve 27'nci dönem vekillik yapan Dağ'ın, diğer adaylara göre daha şanslı olduğunu geçen haftaki yazımda belirtmiştim.

Dediğim bir yerde doğrulanmış oldu. Ankara'daki katılımın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, "Hayatımın en anlamlı günlerini yaşadığım, her köşesinde mutluluğu, huzuru ve sevgiyi teneffüs ettiğim İzmir Üniversite yıllarımı geçirdiğim, çocuklarımın ilk adımlarını attığı, meslek hayatıma başladığım ve TBMM'de temsil etme onurunu yaşadığım İzmir Esnafından çiftçisine, sanayicisinden balıkçısına, gencinden yaşlısına herkesin derdiyle dertlendiğim İzmir Güzeller güzeli İzmirimizde yeni bir hikaye yazmak için başlıyorum" açıklamasını yaptı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Sözlerinden 7'den 77'ye herkesi kucaklayacağını, sorunlarla yakından ilgileneceğini, önümüzdeki süreçte Ege'nin incisi kentte yapacakları çok iş olduğunu söylüyordu bir yerde Hamza Dağ.

Dün de Adnan Menderes Havalimanı'nda partililer tarafından görkemli bir şekilde karşılanan Dağ, bütün İzmir'i kucaklayacaklarını, projeleriyle her kesimi mutlu edeceklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde de İl Başkanı Bilal Saygılı ve kurmaylarıyla toplantı düzenleyecek, ardından ilçe adaylarını belirleyecek Dağ.

Gelelim ana muhalefet partisi CHP'ye

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Aydın ve Uşak adayları ile bazı ilçeleri açıklayan CHP, başta İzmir olmak üzere Denizli ve Muğla büyükşehir adaylarını hala netleştiremedi.

İzmir'in 30 ilçesinden sadece Bayındır'dan Davut Sakarsu'yu, Bergama'dan Tanju Çelik'i, Kınık'tan Sema Bodur'u, Kiraz'dan Nasuh Coşkun'u, Tire'den Hayati Okuroğlu'nu, Torbalı'dan Övünç Demir'i aday gösteren CHP, merkez ilçelerden hiçbirini belirleyemedi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bergama'dan aday gösterilen Tanju Çelik, 1972 yılında yine bu ilçede dünyaya geldi. 25 yıllık hekim olan Çelik, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne büyük emeği geçti. 2020 yılına kadar bu sağlık kurumunda başhekimlik görevini sürdürdü, beş yılda Bergama'da görev yaptı, 2023 yılında da profesörlük unvanını aldı, "Doğduğum büyüdüğüm Bergama'ya hizmet etmek yılların aşkı. Tarihi kentimizi daha da ileri götüreceğiz. Yeni projelerimizle de Bergama'yı sadece ülkemizin değil, dünyanın sayılı kentlerinden biri haline getireceğiz" dedi.

İzmir Büyüşehir'de yarışının mevcut Başkan Tunç Soyer, Buğra Gökce ve Olgun Atila arasında geçeceği konuşuluyor. Bu üç isim dışında diğerlerinin de kulis çalışmalarını yoğun biçimde sürdürdüklerini, Ankara-İstanbul arasında mekik dokuduklarını, üst düzey yöneticilere kendilerini anlatmaya çalıştıkları bilgisini alıyoruz.