Sevgili okurlarım, yazıya başlarken, düşen askeri uçağımızda şehit olan 20 subay ve astsubayımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletçe üzüntümüz büyüktür, bunun son kaza olmasını dilerim.
Aylardan beri beklenen haber en sonunda gerçekleşti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili savcılık iddianamesi açıklandı.
Yaklaşık dört bin sayfadan oluşan bir belge...
İstanbul'daki Ağır Ceza Mahkemesi şimdi bu belgeyi satırı satırına, kelimesi kelimesine büyük dikkatle okumakla yükümlü olacak.
Böylesine kapsamlı bir belgeyi okumak, sindirmek, yargılamasını ona göre yapmak ve sonunda karar vermekzoriştir... Çünkü söz konusu iddianamede sanıkların ve suçların sayısı çok.
Dahası, 2.430 yıl hapis istemiyle yargılanacak olan İmamoğludöneminde İBB'debir sürü suçişlendiği, yolsuzluk yapıldığı, yasaların hiçe sayıldığı, kamu kaynaklarının çarçur edildiği, rüşvetler alındığı, imar yolsuzlukları yapıldığı, terör örgütleri kurulduğu gibi iddialar var ki saymakla bitmez.
Baştaİmamoğluolmak üzere çok sayıda İBB görevlisi, başka bir deyişle onun ekibi yargılanacak.
★★★
Dahası da var...
Dosyada çok sayıdaitirafçıyer alıyor. Bazıları yaptıklarından pişman olmuş (!) kişilerden oluşuyor.
Bildiklerini anlatmadıkları takdirde içeri tıkılacakları kendilerine anlatılmış, pişmanlık duymuşlar ve halkın tabiriyle savcılaraötmüşler!
Ben böylelerine asla ve kesinlikle inanmam.
Bunlar geneldeçıkarcı, korkak, kişiliksiztiplerdir. Kendilerini kurtarmak için herkesi her zaman suçlamaları, başka bir deyişle satışa getirmeleri mümkündür.
Nitekim dosyaya baktığınızda bunlarınisimleriningizli tutulduğunu görüyorsunuz. Bir sürü iddiada bulunuyorlar, onu bunu suçluyorlar ama kim oldukları belli değil.
Madem öteceksiniz, madem itirafçı olacak ve çok sayıda insanın geleceği ileoynayacaksınız, o halde çıkın ortaya ve bildiklerinizi isminizi ortaya koyarak açıklayın!
★★★
Evet, şimdi yargılamalar başlayınca, yargılamayı yapıp karara bağlayacak İstanbul'daki Ağır Ceza Mahkemesinin işi daha da zorlaşacak.
Böyle bir dosyayı baştan sona dikkatle okumak ve sonunda karara bağlamak gerçekten zor iş.
Bütün bunlar olurken Türkiye'yi yine zor günler, zor aylar bekleyecek.
Zaten gerginiz, zaten zordayız, belki bir sürü hiç umulmayan ve beklenmeyen olaylar çıkacak...
Çünkü bu dava aslındasiyasibir dava.
A'dan Z'ye böyle.
Üstelik bu iddianameyi hazırlayan savcılık ekibinin başında BaşsavcıAkın Gürlekvar. Keşke olmasaydı çünkü baştan sonasiyasi bir kişilikolduğunu hepimiz iyi biliyoruz.
Nitekim iddianamede yer alan bir bölüm var, yargılamanın herhangi bir aşamasında ya da bittikten sonraCHP'nin temelli kapatılmasısürecinin yüksek yargı kararıyla başlatılacağı açıkça vurgulanıyor.
Hemen belirteyim, yani CHP'nin kapatılması için süreç başlatılması Türkiye'yi fena halde karıştırır.

8