"Seçilmiş davalar"
TÜSİAD'ın son dönemde yaşanan hadiseler üzerinden ortaya koyduğu Türkiye tablosuna ve hükümete yönelik yaptığı hukuk ve ekonomi eleştirisine iktidar yetkilileri tepki göstermeye devam ediyor.
Mesele iktidar siyasetçilerinin tepki göstermesiyle de sınırlı kalmadı. İktidar konusunda oldukça duyarlı olan yargı sistemimiz de harekete geçti ve TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras hakkında "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" ve "gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yaymak" iddiasıyla soruşturma başlattı. Nasıl başlatmasın ki Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "en güçlü karşılığı vereceğiz" açıklamasından sonra savcılığın harekete geçmeme ihtimali var mıydı
Ne dedi TÜSİAD
"Ülke olarak moralimiz bozuk, güven bunalımı yaşıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'den çıkıp gerçek halkın içine karışsın ve vatandaşa eleştirilerinden dolayı başlarına bir şey gelmeyeceğinin imzalı garantisini versin de bir dinlesin, vatandaşın morali nasıl
Ülkemizde AK Parti iktidarının imtiyazlıları haricinde morali yerinde olan kimse yok. Bir tek imtiyazlı AK Partililerin moralleri yerinde, geleceklerine umutla bakıyorlar, herhangi bir güven bunalımı yaşamıyorlar.
Ama halkın morali bozuk, güven bunalımı yaşıyor.
Ne dedi TÜSİAD
Dedi ki: "Kartalkaya'da 78 canımız yanarak hayatını kaybetti. Yangın çıkabilir ama 78 kişi ölmez. Ölüyorsa nedeni usulüne uygun yapılmayan binalar ve denetimsizliktir. Çöken bir sistemdir. Bu olay yakın tarihte olduğu için henüz yüreklerimizde. California'da koca Los Angeles şehri yandı, Japonya'da çok daha şiddetli depremler oldu. Kaç kişi öldü Lütfen bakın ve mukayese edin. Bizdeki ölümlerin nedeni maliyet odaklı kural tanımazlık ve denetimsizliktir."
Haksız mı
TÜSİAD 6 Şubat depremlerinden bu yana yaşanan trajik olayları gündeme getirerek "kurallarımız vardır ama uyulmuyor, yeterli denetim yok. Bu ölümlerin ana nedeni sistem bozukluğudur, bu sistemin nasıl düzeleceği belidir, sistemin kendi kendini düzeltme mekanizması olmalıdır, sorumlular görevden ayrılmalı, hesap vermeli, yerlerine yetkin kişiler gelmelidir" diyor. Bu sözlerle "siyasi mühendislik çalışmalarına mı başlamış" oluyor şimdi
Hukukun üstünlüğüne vurgu yapmasının sebebi, enflasyonla mücadelenin maliyetine katlanmanın giderek daha da zorlaştığını ifade etmesinin sebebi, sanayicinin zorlandığını, ihracatçının kan ağladığını söylemesinin sebebi "vesayet özlemlerinin" depreşmesi mi
Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek iki yıldır bu kadar çaba sarf etmesine rağmen ekonomiyi neden düzeltemediğinin sebeplerini anlatsın. Hukuk olmadan ekonominin düzelebileceğini anlatsın o halde.
Görevi devraldığı günden itibaren yatırımcı arayışına çıkan Şimşek "yabancı yatırımcı geri dönecek ama güven sağlandıktan sonra, biraz zaman alacak" demişti, iki yıl oldu, yabancı yatırımcının gönülsüzlüğünün nedenlerini anlatsın.
TÜSİAD hukuk devletinin zayıfladığına dikkat çekerek dedi ki: Ülkemizde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, artık şirket kurmaktan daha kolay hale geldi. Yolsuzluk, dolandırıcılık, karaborsa haberlerinin ardı arkası kesilmiyor
Dedi ki: Seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınıyor, kayyım atanıyor. Bir belediye başkanının deşifre ettiği "bilirkişi"yle ilgili haber yapan gazeteciler gözaltına alınıyor, genel yayın yönetmeni tutuklanıyor.
Geçmişte gücün yanında yer aldığı, vesayetçi odaklarının yanında saf tuttuğu için TÜSİAD'ı çok eleştirdim.
Ama kimse kusura bakmasın TÜSİAD son yaşanan hadiseler üzerinden iktidara yaptığı eleştirilerinde ve uyarılarında sonuna kadar haklıdır.
İktidar TÜSİAD'ın geçmiş cibilliyetini hatırlatmak, eski sicilini ortaya dökerek söylediklerine kulağını tıkamak yerine, kulak vermelidir.
"Sicil" CV'si her zaman iyi bir örnek olmayabilir çünkü.
Sonuçta AK Partinin ilk iktidar dönemlerinin "sicili" çok iyiydi. Bugün nasıl bir "sicil" oluşturuyor AK Parti
Daha net soralım AK Partinin bugünkü "sicili" nasıl
İktidar yetkililerinin içerisinde en can alıcı tuhaflıktaki tepkiyi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gösterdi. Son zamanlarda Adalet Bakanının açıklamalarını şaşkınlık ve üzüntüyle dinliyorum.
Bakan Tunç'a göre elbette "herkesin fikirlerini söyleme özgürlüğü"