Nafiz hocam, 45 yaşındayım.
2 yıldır adet görmüyorum.
Kemik erimem başlamış mıdır Bu hastalık neden olur
Kemik erimesinin birçok nedeni var. Bir tanesi menopoz... Her kadında menopoza girer girmez kemik erimez. İçki ve sigara kullanımı, hareketsiz yaşam, tiroid hormonu kullanımı, uzun süreli akciğer hastalıkları, iltihaplı bağırsak hastalıkları, romatizmal hastalıklar, erkeklerde prostat, kadınlarda ise meme kanseri tedavisi görmek ve organ nakli kemik erimesi yapabilir.
Kadınların menopoza girmesiyle birlikte, kemikleri koruyucu etkisi olan östrojen hormonu azalır.
Bunun sonucunda kırık riski artar
MAYDONOZ TÜKET
İlk gebeliğim. 4 haftalık gebeyim. İnternetten sağlıklı gebelik için yazı okumaktan yoruldum. Özellikle bağışıklığımı nasıl güçlendiririmÖnce gerilme. Sen rahatsan bebek rahat.
Pırasa, karnabahar, brokoli, lahana, soğan ve sarımsak tüketimini eksik etme. Kırmızı biber, yeşil biber ve maydanoz C vitamininden zengindir.
D vitamini için mutlaka günde 40 dakika güneşlen.
Ayrıca besinsel destek olarak somon, yumurta ve sütü tüket.
SENDROMA İŞARET
Spor yapıyorum. Ancak sık sık eklemlerim ağrıyor.
Baktırdım romatizmam yok. Çalışırken de el bileklerimde avuç içimde ağrılar oluyordu. Ne yapmalıyım
Yaptığımız egzersiz, spor her ne olursa olsun kas ve bağlarınınızı ısıtmadan yapmayın.
Çok kolay egzersize bağlı zedelenmeler olur. Eğer hastalığa bağlı bir durum yoksa özellikle kas ve lif yapınızın zayıf olma ihtimali araştırılmalı.
Başvuran hastalarımın öncelikle bağ doku ve lif yapısının değerlendiririm.
D vitamini, magnezyum, çinko seviyelerini tespit ederim. Ayrıca çalışırken ki şikayetlerinizi de düşünürsek mutlaka karpal tünel sendromu açısından EMG testi yaptırırdım.
TUZU AZALT
40 yaşındayım. 2 hafta