Anahtar Kelimeler (Siyonizm-1)

Siyonizm'i anlamak için her şeyden önce siyonizmin sâdece bir siyasî veya dinî ideoloji olmadığını anlamamız gerekmektedir. Siyonizm ne Yahudilere ne de Evangelist Hristiyanlara mahsus ve onlarla sınırlı dinî veya siyasî bir düşünce de değildir. Siyonizm, bir kişilik ve karakterdir. Daha doğrusu, siyonizm toplumsal bir kişilik bozukluğudur. Siyonistin kişilik bozukluğu toplumsal olarak tezâhür eder.

Her bireyin siyonist olma tehlikesi var. Evet siyonizm bir tehlikedir ve siyonist olmayanlar için tehditlerin en büyüğüdür. Çok uzaklara gitmeye gerek yok; bu tehdit, bir insana en yakınından bile gelebilir. Bir insanın âilesinden biri, akrabası, komşusu, sınıf ya da iş arkadaşı siyonist olabilir.

SİYONİST KİMDİR

Siyonizm bir kişilik ve karakter özelliği olduğu için sosyo-psikolojik bir patolojidir. Görünen o ki çâresi ve tedâvisi de yoktur. Psikolojide buna "narsizm" ve benzeri teşhisler konulabilir.

Her şeyden önce bir siyonist, kendini üstün bir kişi olarak görür. Siyonistin bir tanrı inancı varsa, Allah'ın kendisini özel biri olarak yarattığına inanır. Tanrı'ya da kendini üstün biri olarak yarattığı için, kendisine ayrıcalık verdiği için yâni menfaati olduğu için inanır.

Siyonist kişilik bozukluğu bir kişiye göre kendisinin eşi, benzeri ve dengi yoktur. Onun dışında herkes onun altındadır. Onun istediğini yaptıkları sürece diğer kişilerle iyi geçinir. Ama bu iyi geçinme sevgiden veya saygıdan değil, kendisine itaat edildiği içindir.

Siyonist kişilik bozukluğu olan kişiye iyi davranmak, ona hizmet etmek demektir. Neyi, ne zaman, nasıl, ne kadar isteyeceğini siyonist belirler. İsteği yerine getirilmezse gerçek yüzünü gösterir. İsteği yerine getirilse bile fikrini değiştirip istemeyebilir. Esas amacı bir şey istemek ve onun yapılması değildir. Esas amacı, karşısındaki kişiye gücünü gösterecek her türlü huysuzluğu yapmak ve o kişinin kendisine itiraz etmemesidir.

Siyonist kişilik bozukluğu olan kişi için haklı olan sâdece kendisidir. Herkes onun gibi düşünürse hiç kimseyle fikir ayrılığına düşmez. Siyoniste itiraz etmek mutlak ve tanrısal doğruya itiraz etmektir. Siyonist, mutlak hakikatin vücûd bulmuş hâlidir.

Siyonist kişilik bozukluğu olan kişi, herkesten her şeyi ister. Ama siyonistin ne yapacağını sâdece kendisi karar verir.

Siyonist kişilik bozukluğu olan kişi paylaşımcı değildir çünkü kimse onunla bir şey paylaşacak seviyede değildir. Belki kendi atıklarını verebilir. Ama bunu da bir üstünlük vesilesi yapar.

Siyonist kişilik bozukluğu olan kişi, paylaşımcı olmadığı için tekelcidir. Bir şey sâdece kendisinde olsun ister. Kendisinde yoksa hiç kimsede olmasın, hatta sâhip olmadığı o şey hiç olmasın, yok olsun, soyu tükensin, satışı yasaklansın, üretimi dursun ister. Kendisinde olan şey başkaları için ne kadar tehlikeli ve tehditkâr olursa olsun, buna sâhip olmayı kendisinde hak olarak görür. Ama aynı şeyin başkasında olmasını kabûl edemez. Onu elinden almak için her türlü oyun ve entrikaya girer; gerekirse şiddet kullanır.

Siyonist kişilik bozukluğu olan kişi, kendisinden başka herkesin hayâtına karışma hakkı olduğuna inanır. Siyonistle geçinmenin tek yolu, onun üstünlüğünü kabûl etmek, onun emir ve isteklerini yapmaktır.