Mars, Boğa burcunun ağır, sakin ve durağan topraklarına giriyor, 28 Haziran'a kadar burada kalacak. Şu sıralar harekete geçmekte zorlanabilir, öfke patlamaları yaşayabilir ve tatlı tembellik krizleriyle boğuşabiliriz.
Gökyüzünün savaşçısı, aksiyonun, cesaretin ve mücadelenin gezegeni Mars, o bitmek bilmeyen koşturmacasını 19 Mayıs itibariyle bırakıp Boğa burcunun ağır, sakin ve durağan topraklarına giriyor. 28 Haziran'a kadar da bu zorlu misafirlik devam edecek. Klasik astroloji penceresinden baktığımızda Mars, Boğa burcunda pek de rahat ettiği bir konumda değildir; biz buna 'gezegenin zarar gördüğü yer' deriz.
Mars doğası gereği hız, kesip biçme, savaşma ve anında eylem ister. Boğa'ysa tam tersine konfor, yavaşlık, güvenlik ve sağlamlık peşindedir. Hal böyle olunca, 28 Haziran'a kadar içimizdeki o bitmek bilmeyen enerjiyi dışarı vururken adeta el freni çekilmiş gibi hissedebiliriz. Harekete geçmekte zorlanabilir, zaman zaman tatlı tembellik krizleriyle boğuşabiliriz. Ancak unutmayalım, Boğa'daki Mars kızdırıldığında arenaya çıkan bir boğa gibidir! Normalde çok sabırlı, alttan alan ve aman ağzımızın tadı kaçmasın diyen taraflarımız bile, sınır ihlali yapıldığında beklenmedik, yakıp yıkıcı bir öfke patlaması yaşayabilir. Bu süreçte en büyük sınavımız, pasif-agresif tutumlardan uzak durmak, kindarlıktan kaçınmak ve inatçılığın dozunu iyi ayarlamak olacak. Esnemeyi bilmeyen, bu dönemde kırılır.
Haberin DevamıSoğuk güç savaşları
Boğa burcu tarım, topraklar, finansal piyasalar, bankalar ve sahip olduğumuz maddi değerlerle sembolize edilir. Savaş gezegeninin bu alana girmesi, eforumuzu, enerjimizi ve hatta mücadelemizi ağırlıklı olarak para kazanmak, bütçemizi korumak ve finansal güvence sağlamak üzerine kuracağımızı gösteriyor. Yatırımlarımızı koruma dürtümüz artacak. Birikim yapmak için daha fazla ter dökebiliriz. Fakat Mars harcamaları da temsil ettiği için konfora, yeme içmeye ve lükse olan düşkünlüğümüz lüzumsuz para çıkışlarına sebep olabilir. Cüzdanın ağzına dikkat etmekte fayda var.
Bu dönemin panzehri, enerjimizi somut, uzun vadeli ve elle tutulur işlere kanalize etmektir. Hızlı sonuç beklemeden, yavaş ama kalıcı adımlar atın. Öfkenizi topraklamak için doğayla iç içe olun, bitki ekin veya mesela seramikle uğraşıp çamura şekil vererek içinizdeki o sıkışmış stresi atın. Spor yaparken, özellikle ağırlık antrenmanlarında kasları aşırı zorlamamaya, boyun ve boğaz bölgesini korumaya ekstra özen gösterin.
Haberin DevamıDünya astrolojisinde Boğa burcu ülkelerin finansal kaynakları, hazineleri, bankacılık sistemleri, tarım, gıda güvenliği, emtia piyasaları ve toprak bütünlüğüyle sembolize edilir. Mars'ın bu alana girmesi, önümüzdeki 1,5 aylık süreçte ekonomik savaşların cephe hattında olacağımızı gösteriyor. Küresel piyasalarda inatçı ve yapışkan enflasyon oranlarına karşı merkez bankalarının alacağı daha sert, tavizsiz tedbirler, yeni ağır vergi düzenlemeleri ve faiz politikaları gündeme damgasını vurabilir.

5