İran'ın üç kriteri

İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Muhammed Hassan Habibullah Zadeh, üçüncü ülke ve taraflara, İsrail siyonist rejiminin herhangi bir girişimine katılmamaları, destek vermemeleri yönünde telkinde bulunduklarını belirterek, İran'ın bu tür girişimleri karşılıksız bırakmayacağını söyledi.

Aralarında Milliyet'in de bulunduğu bir grup gazeteciyle bir araya gelen Büyükelçi Muhammed Hassan Habibullah Zadeh, İran'ın pozisyonunu 3 noktada özetledi:

"1- İran'ın tek taraflı aklıselim dönemi bitti.

2- Siyonist rejimin İran'a saldırısı bundan sonra daha şiddetli cevapla karşılaşacak. İsrail'in, İran'a saldırısını destekleyen üçüncü ülke ve taraflar da aynı şekilde karşılık görecek.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

3- İran hiçbir şekilde savaşın yayılmasını isteyen bir ülke değil."

Filistin ve Lübnan'da ateşkesi desteklediklerini belirten Büyükelçi, bunun şartının Filistin ve Lübnan haklarının haklarının korunması olduğunu ifade etti.

Arakçi Türkiye'ye gelecek

Bu arada henüz tarihi netleşmemekle birlikte, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin, 33 formatındaki "Güney Kafkasya'da Kalıcı Barış ve İstikrarın Tesisine Yönelik Bölgesel İş Birliği Platformu" kapsamında Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye, İran, Rusya'nın katılacağı toplantı marjında, yakın zamanda Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.