AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir: Belediye Meclis üyeliklerinde iddialıyız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık siyasetteki başarısı konusunda belediye başkanlığı dönemine ve kadınların katkısına atıf yapar. Erdoğan kapı kapı siyasetin vazgeçilmesi olarak kadınları görüyor. Çünkü kadınlar tüm kapıları rahatlıkla çalabildiği gibi, hanelerin içindeki ihtiyaçları, hassasiyetleri, beklentileri de partinin üst kademelerine taşıyabiliyor.

Yakında saha çalışmasına çıkacağını bildiğim AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ile bu seçime dönük çalışmalarını konuşmak üzere AK Parti Genel Merkezi'nde buluştuk. Bu yerel seçim için şimdiden ellerinde 8 haftalık bir temalı çalışma programının hazır olduğunu, Seçim Koordinasyon Merkezleri ile uyumlu bir şekilde bunu yürüteceklerini belirtti. Önemli gün ve haftalara göre her haftanın belirlenen teması ve onu kapsayan toplum kesimlerine dönük programlar yapılacağını belirten Keşir, "Her kesime dokunabilen yegane yapı olarak geçen senelerden daha da planlı bir organizasyon yürüteceğiz ve bu süreçte daha da görünür olacağız" dedi. Keşir, sahadaki AK Partili kadınların görünürlüklerini artırmak için özel atkılar hazırladıklarını bununla da farkındalık yaratacaklarını söyledi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Diğer partilerin kadın kollarıyla rekabetlerinde çıtayı biraz daha yükselttiği izlenimini edindiğim Keşir bu arada sadece belediye başkanı adaylıkları ile değil, belediye meclis üyelikleri bağlamında da iddialı olduklarını vurguladı. AK Parti'nin hikayesi gibi siyasetin de yerelden başladığını ve bu nedenle çok önemli olduğunu vurgulayan Keşir, "AK Partili kadınlar belediye meclis üyeliklerinde de iddialı olacak. Cumhurbaşkanımızın dört meclis üyesinden en az birinin kadının olması, gençlerin de bulunması yönünde talimatları var. Bunun için kadınlara ve gençlere ayrılan kotalar dikkatle kontrol ediliyor" dedi.

'Destek bekliyorlar'

Peki kadınların yerelde ilettikleri en önemli talepler neler Keşir, kadınların gündelik hayatlarının kolaylaştırılmasına dönük taleplerde bulunduklarını belirterek "Belediyelerin de bu anlamda üzerinden yük almasını bekliyor. Çalışıyorsa, yaşlısı- engellisi varsa, çocuğunu bırakacağı yer gibi konularda destek bekliyor. Kırsal kesimden gelen taleplere baktığınızda da en önemli taleplerin başında doğal gaz geliyor. Doğal gazın konforuna ulaşmak istiyor kırsaldaki kadın da. Ayrıca çocukları için oyun parkı, kendileri için spor aletleri talebinde bulunuyor" dedi. Keşir ile sohbetimizin ardından açıklanan beyannamede, kadınların bu taleplerine karşılık üretilmeye çalışıldığını gördüm. Beyannamenin "Duyarlı ve Kapsayıcı Sosyal Belediyecilik" başlığı altında aileler ve çocuklara özel "Spor Yaşam Merkezleri"nin sayılarını artırılacağı, kadın dayanışma ve sosyalleşme mekanlarının mahalle düzeyinde ve çocukları da dikkate alacak şekilde tasarlanıp yaygınlaştırılacağı, çocuk kreşlerinin, gündüz bakımevlerinin ve mola evlerinin sayısının artırılacağı gibi vaatler yer alıyor.