AK Parti gecikiyor mu

Yazının başlığındaki soru AK Parti'nin üst düzey ismine sorduğum ikinci soruydu. Onun öncesindeki ise muhalefetin de iddiaları arasında yer alan "aday bulunamadığı için" Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde aday ilan edilemediğiydi. Bence sorun adaysızlık değil, nasıl bir strateji doğrultusunda hareket edileceğine karar verme noktasında. Aday kurulacak stratejinin sonucunda ortaya çıkacaktır. Nitekim aldığım cevap da; "Seçenek çok ama en doğrusunu seçmek gerekiyor" oldu.

Peki geçirilen süre AK Parti'nin ve dolayısıyla Cumhur İttifakı'nın aleyhine işlemiyor mu CHP en azından Ankara ve İstanbul'da çalışmaya başladı. "Hayır" dedi kaynağım ve "Ocak ayının ortasına kadar zamanımız var" diye ekledi. Ankara, İstanbul ve İzmir adayları belirlenmeden diğerlerinin açıklanmasının doğru bulunmadığı, yoksa diğer illerin büyük oranda belli olduğu kaydedildi. Yetkilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek tek bir araya geldiği teşkilatlara ilişkin tespiti ise dikkat çekici:

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

"Teşkilatlar bu süreçte çok motive. Toplantılar çok verimli geçiyor, söylemek istediklerini söylüyorlar. Cumhurbaşkanımız da uzun uzun dinliyor. Hâlâ belirlenmemiş olması onları daha çok motive ediyor. Sonuç ne olursa olsun teşkilat işin içinde çok olacak ve sonunda tatmin olmuş olacak. O açıdan sağlıklı, verimli ilerleyen bir süreç"...

Bu arada adayların 15 Ocak'ta Ankara'da seçim beyannamesi ile birlikte açıklanacağı beklentisine dair haberleri hatırlattığım kaynağım, salonun 'ihtiyaten' tutulduğunu, beyanname açıklansa bile aday tanıtımının yetişip yetişmeyeceğinin bugün için netleşmediğini söyledi.

Beyannamede neler olacak

AK Parti'nin seçim beyannamesinin ise son dönemde ortada çıkan toplumsal beklentilere yönelik olacağı kaydediliyor. Deprem, kentsel dönüşüm, güvenli şehirler, kent ekonomisi, hane ekonomisi ve sosyal belediyecilik bu kez daha çok ön plana çıkarılacak temalar olacak. Geçen seçimdeki düzensiz göç sorununun yerini bu seçimde sokak köpekleri meselesi almış görünüyor. Bu konuya ise güvenli şehirler kavramı altında yer ayrılacağı belirtiliyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

MHP'ye bırakılan ilçe sayısı arttı

MHP ile ittifak yapılacak ve rekabet edilecek iller konusunda hiç bir sorun olmadığını belirten kaynağım her iki tarafın da "ittifakın kazanmasına" odaklandığının altını çizdi. AK Parti 24 ilde aday çıkaracak bu illerde MHP onun adaylarını destekleyecek. MHP'nin 5 ildeki adaylarına da, AK Parti destek verecek. Ortaklar 22 ilde ise rekabet edecek. Halen MHP'nin elinde bulunan ilçelere ilaveten 15-20 büyükşehir ilçesinin daha eklenmesi konusunda mutabakat sağlandığı da söyleniyor.